you're my better half. there ain't no other .

; i en lagom stor stad. för snart 8 år sedan. föddes en liten pojke. vid namnet Eddie Ahmetovic. med dom finaste havsblåa ögonen i grå nyans. med det vackraste leendet & dom gulligaste kinderna. mina ögon hade skådat. han kom att bli den mest underbara ängeln utan vingar. han kom att bli den djupaste & mest älskvärda individen som varandrar på vår jord.. och sannerligen borde det förvåna mig. att jag 7½ år senare. skulle bli så fäst vid en person .. men nej .. det som förvånar mig är .. att min lillebror - lever mitt liv..

; i snart åtta år. har jag haft möjligheten att iaktta min barndom. steg för steg. dag för dag.  och varje dag utav dom här snart 2920 dagarna .. har jag fått höra. att lille eddie är precis som emina. att vi ser helt likadana ut. att min busighet har gått över till honom. att han är lika smart som jag .. ja , i princip allt. men under 7 år. så tyckte jag inte det. jag kom att stöta bort den här underbara individen så långt bort från mig. att jag inte kände någon syskonskap. utan .. han kom att bli en främmande människa. i mitt liv. han kom att bli okänd för mig .. vem var han?

; jag tyckte inte om honom. tyckte inte om något med honom .. men ändå slutade jag aldrig att iaktta .. det underbara livet han levde. jag sparade allt som minne. jag fångade stunderna. och nu när jag kollar tillbaka. har jag insett .. att jag fick en chans som väldigt få personer får .. jag fick uppleva min barndom. ännu en gång. ur ett annat perspektiv. vilket kom att bli så mycket bättre. för nu så förstod jag så mycket mer. jag fick se mina första tänder komma .. jag fick se hur jag började krypa för att ställa mig upp mot väggen och ta mina första steg .. jag fick höra mitt eget namn som första ordet . och nu .. än idag , så spelar jag upp små videosnuttar ur mitt minne .. då jag behöver det som mest.

; jag stod vid sidan om .. och avundades det liv han levde. den barndomen han fick lov till. tills en dag . då en person kom fram och sa. det här är ingenting jämfört med hur du levde. kom ihåg att du fortfarande är nr1 för oss alla. oavsett hur många det är som kommer efter dig. som liknar dig eller är som dig. du är vår 88:a .. du är vår "kucna sreca. ti si ponos porodice" och visst låter det fel i era öron. eller ser fel ut i era ögon .. men det finns tallöst många anledningar till varför just jag valdes ut . dom älskar alla barn lika mycket .. men jag har alltid varit vid sidan om .. och varit en favorit. förlåt dom gud. för att dom har syndat!

; men nu .. snart ett år senare .. har jag insett hur mycket jag har förlorat av mitt eget liv .. jag tog chansen för givet. och jag uppskattade inte den så som jag skulle .. tragiskt. men sant. jag ber inte om en tredje chans.. för jag behöver inte en barndom till. jag behöver bara ha min kärlek i behåll .. min kärlek till eddie .. för den kärleken är oändlig. den är enorm och innehåller tallöst många känslor. och nu har jag insett .. att vi inte kan bli mer lika än vad vi är .. vi är på skalet identiska. och jag njuter varje minut av det .. vi förstår varandra som ingen annan gör .. och vi älskar varandra mest .. vi är nr på varandras lista .. vädur & lejon .. så sant som skrivet .. dom som antingen går mest ihop eller liknar mest .. check & check .. =)

; finns inget som skiljer oss åt .. finns inget som kan sära på oss .. finns ingen som kan älska som oss . E & E . älskar dig zivote moj ..


; kolla bara formen på läpparna. näsan. ögonen. ögonbrynen - eller varför inte hela ansiktet .. dusa moja =) och linser gör susen .. kolla mina snygga bruna ögon =) HAHA ME LOVE -


when you don't know what to do. come to me. and i'll show you. your right way..



; med tanke på att jag inte kan sova. som vanligt. så tar jag emot lite låtar från amir. & vill tacka honom för att ha skickat länken till den här .. helt härlig melodi .. tilltalar en i studen som dom här. & texten är perfekt den också .. TNX , dude =)

we've fall into this place. where you ain't backin' down. and i ain't backin' down!

; ett ord. som kan översättas till alla språk. ett ord. som har exakt samma mening vart vi än befinner oss i världen. ja ett ord. är precis vad som håller oss isär .. ett ord som delar på oss som himmel & jord. som nord och syd , eller varför inte öst & väst. ett ord. har åstadkommit. så mycket olycka. så mycket missförstånd. men det finns ingen meningen med att förbanna ordet. när det är vi själv som har valt att använda oss av det. ordet princip. det har många betydelser - men för mig är det bara negativt.

; pga principer. står vi där vi står. så långt ifrån varandra. utan varandra. med en önskan efter varandra. vi båda vet att vi vill förlåta. vi båda vet att vi vill glömma. att vi vill gå vidare och ta hela situationen till en högre nivå.. till en bättre och lugnare vardag. och det är just här ordet princip kommer in i bilden. ingen av oss tar det första steget. eftersom vi livnär oss på ordet - PRINCIP. vi har våra principer & envisa som vi är. släpper vi inte taget om dom. utan väljer att förlora. det som vi håller närmast hjärtat. för att vi hellre vill vinna ett slag var. istället för att slå oss ihop. och vinna ett krig - tillsammans.

; har våra stunder och våra minnen. kommit att bli endast ett blott minne för oss två. har vi omedvetet samt ofrivilligt valt att lägga vår historia bakom oss. i en stor låda som det står - förflutet - på. varför är vi så rädda. för att ha hittat en person som verkligen förstår sig på oss. som ger oss trygghet. som älskar oss. för älskar. det gör vi både två. varför är det oskrivet men sagt att det inte finns en riktig vän. eller en perfekt kille. när det kommer från människor som har hittat någon. men inte kunnat behålla sina käraste av olika anledningar. för det finns. några få. som faktiskt. spelat alla sina kort rätt. och har. inte endast sin vän utan även sin partner kvar! men vad ska jag stå och predika om. jag spelar inga kort. jag använder fortfarande bara ett ord - PRINCIP. & står därför tomhänt nu. utan dig.

; så nu blickar jag tillbaka till det vi har valt att döpa till vår - historia. och inser det faktum att du har lyckats bli abstrakt i mitt liv. även om mitt hjärta skriker ut raka motsatsen. så har du kommit att bli en känsla. du är inte längre en individ i mitt liv. som förgyllar mina vardagar. du är inte längre någon som jag kan röra vid. som jag kan krama. någon som jag helt enkelt kan känna på. utan att min hand ska gå igenom din kropp & själ som om du vore en ande. vilket du inte är. du är en känsla. som jag kan känna. som jag älskar att känna - men som jag saknar att beröra.

; hur länge ska vi hålla på att såra varandra. eller egentligen oss själva. hur länge ska vi plåga vårt inre. & hur länge ska vi dränka vår lycka med sorg. när ska vi sudda ut ordet - PRINCIP. ur vår ordlista. och bara vara med varandra .. som vi båda så gärna vill ...


in the night you hear us talk. the coldest story ever told. somewhere far along this road. he lost his soul. to a woman so heartless. how could i be so heartless.



; you choose life.
; i choose love.    
                                             ; find my love to choose life together with.
; you choose life. 
 ; of course you do

. emina ahmetovic. 3

;
ännu en av mina modellbilder .. det här var bara test .. and me like it alot =) gammal bild men sprider fortfarande samma budskap & härlighet .. wiho.

na dlanu mi tvoje ime citaju .. zbog tebe zivu me sahranjuju.



; donesi te mi pramen njene kose u postelju. ja nista nemam osim tu zelju posljednju. da osjetim miris njen na jastuku. ostao sam je zeljan u zivotu. i sad me po tebi poznaju. i sad me za tebe pitaju. na dlanu mi tvoje im citaju. zbog tebe zivog me sahranjuju. sad idem tamo gdje ne zivi se od nadanja. umorila se ova dusa od prastanja. moja zvijezda nije dugo trajala. ti si dosla kad se vec ugasila.

; för er som inte förstår, här kommer det på svenska - hämta mig en slinga av henne hår, i min säng. jag har inget annat än det som min sista önskan. att känna av hennes doft på min kudde. jag har stannat med en önskan efter henne i mitt liv. och nu känner dom igen mig genom dig. & nu frågar dom mig efter dig. dom läser ditt namn från min handflata. pga dig så begraver dom mig levande. nu går jag dit vart man inte lever på hopp. min själ har blivit trött på att förlåta. min stjärna varade inte länge. du kom när den hade slocknat.  OBS ; ursäkta min översättning , men jag är inte så duktig på det bosniska spårket. jag gjorde mitt bästa UTAN lexikon =)

;
efter all dagens lycka. blev jag svept av tårar in mot natten. instängd i mitt rum som fortfarande består av fyra svarta väggar kände jag mig så öppen. mot mig själv. och efter ett tag. så kom dom forsande nerför kinden. nu har det gått timmar sen jag började. och än har mina tårar inte funnit sitt slut. kanske . men bara kanske. är det mitt fel? kanske borde jag låta dom komma då dom vill. och inte då det passar mig. men ikväll. så var det just en sån kväll. då jag skulle tillåta mig själv. att vara svag. framför mig själv. framför andra. men fortfarande inte framför dig. vad kallar man en sån kväll om inte - moment of weakness.

; som en blixt från den klara himlen. så kom den här låten upp. jag tryckte på länken. som du skickade. och det dundrade från högtalarna. det finns en anledning till att jag inte kan lyssna på den här låten. & den anledningen är en person. det finns en anledning till att jag undviker just dom här orden. för som elma brukar säga. man kan inte beskriva sin kärlek till musik. men musiken förstår dig precis. och beskriver allt så ordagrant. well, det var precis vad den här låten & dina ord gjorde. var du tvungen att skicka den A. var du tvungen att ta mig dit. vart jag varje dag flyr ifrån? är det mitt öde att stanna kvar och vänta?

; varför kan jag inte publicera din bild. varför har jag inte styrkan inom mig att göra det och låta hela världen se. vem du är & hur du ser ut. låta dom förstå vad jag menar när jag beskriver dina ögon som såg igenom mig på nolltid. ditt leende som inte sa mycket men åstadkom mirakel. dina armar som gav mig den tryggheten vi alla är i behov av. ditt hjärta. som gjorde allt för mig. varför finner jag inte ett sätt. att bara sätta upp. en enda bild på dig. för att låta all världens befolkning bli lika glad som jag blir. när jag ser ditt foto. ditt leende. dina ögon . ja i princip. hela dig. varje dag. för det går inte en enda dag. utan att jag kollar på dina bilder .. inte en enda. så mycket betyder du. så mycket älskar jag.

; varför sa du inte andra gången det du sa första. varför upprepade du inte exakt samma ord. för jag hörde dom. & jag blev överlycklig. men sen bleknade dom bort i ditt minne. och helt plötsligt stod du framför mig. väl förberedd. med ett annat tal. ett tal jag inte såg komma. ett tal som fick mig att sjunka. & än idag är jag här nere. långt under vattenytan. långt under havsbottnet. utan att förstå vems fel det egentligen var? men oavsett svaret. så känner jag på mig. i mitt inre. att jag aldrig hade gett upp skuldkänslorna. dom lever vidare med mig. för något eller någon säger mig ; att felet ligget hos mig. & nu efter all den här tid. så börjar jag tro. att det faktiskt är sant. men att det är för sent. alldeles försent. för som du sa ; jag kom när din stjärna slocknade.

; gryningen smyger sig sakta fram. den kalla & tysta gryningen i slutet av december. som symboliserar mycket. som symboliserar dom få dagar kvar av det här år. dom få dagar kvar av minnen. kärlek. saknad & längtan. för nästa år kommer det nya möjligheter. nya tag. mer eller mindre. en ny början som leder till ett nytt & annorlunda liv. gryningen smyger sig fram. emot mitt fönster. för att knacka på. för att be mig att komma ut. ännu en gång. i den här kylan. för att komma ihåg. hur det en gång var. & för att få fram en bild på hur det hade kunnat vara .. men aldrig blev ..

; jag känner av i mitt kalla inre hur mitt sista hopp om att du ska beröra mig som förut sakta men säkert dör ut. samtidigt som jag släpper mitt hopp och låter det glida ur händerna på mig. vill jag skrika av smärta. jag vill skrika så du hör. hur mycket jag vill att du ska komma tillbaka. jag vill att du ska höra. att jag inte vill leva utan dig. även om jag vet att jag måste. ditt foto tröstar mig än. på ditt foto står det skrivet - att du älskar mig! och medan mitt inre blir helt tomt. vandrar jag ensam i staden som sover. & det får mig att undra. om du gör likaså? för ensam som jag är. har jag bara en önskan. att kunna se dig framför mig. och låsa in mig själv i din famn. din famn som får hela världen att försvinna. & kvar finns bara du & jag .. du & jag som en gång förr. för länge sen.

; jag sörjer .. det gör jag. jag sörjer för att jag inte vet vilka stigar jag ska gå. för att min väg ännu en gång ska korsa din. kanske hade jag gjort rätt den här gången. kanske men ikväll så hade jag inte tur. istället för att korsa din väg. så sörjer jag efter dig & ditt leende. precis som varenda bladlösa trädkrona sörjer efter sina löv. tillsammans sluter vi ögonen och tänker på det som får oss att vara vackrare. gladare och lyckligare. skillnaden mellan träden & mig är att träden får nya löv när det kommer en ny årstid. men jag får varken ditt gamla jag eller en ny av dig tillbaka. så jag har vant mig vid att kolla på din bild. släppa några tårar & vara glad för dom underbara minnena vi hann skapa. än idag lyckas jag att bära dom med mig- vart jag än går. vart jag än befinner mig. finns du med mig. i mitt hjärta. precis som då. precis som resten av dom kommande dagarna ..

;
en enkel fråga K. ska det göra så här ont?

, i'm out / E +3

i need you to meet me halfway.

; smile. so noone else knows. how you truly feel. noone else. need to know.

it's all coming closer. closer than before.

; i'm back on track .. efter att ha modellat förra året & slutat innan mitt kontrakt gick ut. blev jag typ svartlistad . men allt det är över nu. och jag har fått mina två första uppdrag. redan innan nyår =) wiho. kommer in en liten slant på det också. super innan nyår. eller vad säger ni?

; jag älskar att stå framför kameran. & jag vet att kameran älskar mig. därför har jag också saknat det som fan. längtar bara till den första dagen. då dom har fixat mitt hår & min outfit & allt. sen klickar det för fullt. älskar att bli kallad favoriten av alla. & älskar att dom aldrig vill sluta att fotografera mig =) wiiho. kan beskriva glädjen med - oändlig .. har älskat att fotograferas som barn .. så det är en av mina största hobbys . att antingen fotografera själv eller att bli det .. har bara fått ett uppdrag som vanligt när allt börjar .. håll koll på kroppen & trimma den lite .. DONE & DONE !     - wihoo .. HAPPINEEEEESSSS! me like .. nope .. nope .. ME LOOOVE !


even though love sometimes hurts. i still put you first.

; härmed publicerar jag något som jag skrivit - en namnlös bekännelse ..

; Årstiderna har börjat att ändras. Sakta med säkert försvinner allt in i en tid. Som vi kallar det - förflutna. Luften har blivit kyligare, stjärnorna har blivit klarare och i sin hand håller hon i det första lövet som fallit ner mot marken som välkomst till höstens dagar. Sittande i sin soffa vänder hon sitt huvud mot fönstret och kollar ut. Det har hunnit bli kväll och sjärnorna lyser mycket klart. Med tanke på vad hösten har fört med sig till henne tidigare så kan man inte säga att den framhäver hennes starkaste sidor precis. Hon gick upp mot fönsret, kollade ut och frågade sig själv i tysthet ifall hon vågade sig ut en kort promenad vid stranden?! Eller skulle alldeles för många minnen bara dyka upp som ett slag i ansiktet? Medan hon klädde på sig talade hon om för sig själv att hon skulle få möta dom här dagarna förr eller senare. Ju tidigare hon börjar att acceptera det, desto tidigare kan hon börja bearbeta skuldkänslorna hon har.

; Innan hon gick ut genom dörren så kollade hon sig själv i speglen. Hon stod still ett bra tag och kollade på sig själv, från topp till tå - om och om igen. Hon försökte få fram ett leende som bevis på att hon är stolt över sig själv. Stolt för att ha tagit sig själv i kragen och börjat bli vän med verkligheten. Hon kollade snett upp över spegeln på klockan, det har hunnit bli sent och hon insåg att hon var tvungen att röra på sig. Hon kollade i spegeln för sista gången, böjde sig ner och fixade sina vita benvärmare som hon hade stoppat innanför sina röda stövlar. Hon ville vara beredd på kylan, och knöt sin röda kappa med skärp runt midjan. Hörlurarna som var inkopplade till SonyEricsson mobilen var på plats i öronen under hennes vita öronpuffar och ut strömmade bara nedstämd musik. Väskan var på axeln och precis innan utgång tog hon sina nycklar och sina vantar. Hon kollade i spegeln, tog ett djupt andetag och sa till sig själv ; nu gör vi det här. Hon nöp sig därefter själv i kinden, men inte ens hon själv visste vad det skulle vara bra för. Hon lämnade huset med ett leende, men rädslan inom fick hennes hjärta att gå i högvarv när hon gick nerför trappan från tredje våningen. Men denna gången kände hon sig starkare än vanligt och lät inte rädslan stoppa henne. Den här gången vände hon inte tillbaka. Den här gången fortsatte hon. Precis så som hon skulle. Nere vid parkeringen, letade hon upp sin bil, låste upp och körde iväg. Även om stranden låg knappt tio minter därifrån med bil, kändes resan som en evighet.


; Nu fanns det ingen återvändo, nu var hon där. Hon gick vid stranden, för att sedan ta sig ut på bryggan. Hon gick sakta för att återigen hitta modet hon hade precis innan hon lämnade hemmet. När hon hade kommit till bryggans slut sträckte hon ut armarna och kände efter vinden. Den var kylig, men hon fann den trygg och varm. Vid sidan om henne finns en trappa som leder in till vattnet, hon satte sig på huk för att doppa ett finger och därefter känna hur hela kroppen ryser. Hon reste sig upp, tog ut den gröna filten ur väskan, la den mitt på bryggan och la sig ner. Det hade hunnit bli så pass mörkt att det var mer skrämmande än tillfredställande att befinna sig där. Men det hindrade inte henne ifrån att ta ett djupt andetag kolla upp mot skyn och mötas av den vackra stjärnklara himlen. Hon behövde att lätta på sitt hjärta samt rensa sina tankar så hon började att tänka på personen som fick henne att gå ut denna stjärnklara höstkväll, en promenad vid stranden. Hon började tänka på att han har varit där, men att han är långt borta nu. Hon minns också klumpen i magen hon får var gång folk frågar varför han inte finns där mer. Inte ens hon kan svara på det, och hon är den som vet.

; Hennes hjärta slår allt fortare, och i det vindstilla ögonblicket hör man det gråta efter honom. Hon är rädd om nätterna, men ändå har hon hittat modet att komma ut hit och fråga honom när dom kommer att ses igen. Även om hennes liv inte har mycket att gå på nu, så försöker hon ta itu med sina problem. Hon har insett att alkohol inte löser några problem och att hon är sin egna sanna hjälte. Sorgen och smärtan håller henne uppe på benen och hon har svårt att tro att hon kan finna kärlek och lycka utan honom. Hennes sovrum har kommit upp som en bild framför ögonen på henne. Sovrummet återupplever gamla minnen då han brukade befinna sig där. Hon skakar till sitt huvud för att bilden skall försvinna. Medan hon kollar på sjärnflimret och skenet från den trötta månen dyker han upp i tankarna igen och hon kan inte sluta tänka på hur hon sörjer efter honom och hans själ, och hur hon kommer att fortsätta med det medan tiden sakta flyger iväg. I denna mörka höstkväll frågar hon sig själv vart läpparna som kysste hennes befann sig nu, vart hjärtat som gladde hennes hjärta har försvunnit. Var befinner sig det vackra ansiktet, det vänliga leendet som inte sa något men åstadkom mirakel. Var fanns dom milda händerna som en gång i tiden var både hans och hennes. Var befinner sig den här individen som hon beskt gråter efter. Killen finns inte, han finns verkligen inte mer, han är långt borta nu även om hon önskar att han var nära.

; Hennes brustna hjärta kommer aldrig att glömma den här person, det har istället bestämt sig för att vänta på honom. Hand i hand med sitt hjärta har hon bestämt sig för att göra detsamma. Hon har kommit överens med sitt hjärta om att i väntan på honom dela på bördan, smärtan och sorgen , hur konsenkvenserna nu än blir. För kärlek krävs det tålamod. Tålamod och sorg. Sorg som redan nu gräver gropar i hjärtat på henne. Trots allt det så lär hon inte ge upp, för hon har lärt sig hur starkt ett hjärta kan bli och hon kommer att övervinna det och få igenom sin dröm. Drömmen hon längtar efter, drömmen hon sörjer efter. Drömmen som leder till himlen, kärleken, lyckan och drömmen som glädjer hela världen. Den drömmen är han, han som bär änglarnas namn. Drömmen vars han är anledningen till att hon har funnit lycka i livet. Och då efterallt som har hänt och efter allt som kommer att hända skall han veta att hon väntar med öppna armar. Hon har sått honom i sitt hjärta och med tiden som kommer att flyga förbi, kommer den kärleken hinna bli oändlig. Återigen kommer dom att bli tillsammans, bli lyckliga och bevara sin kärlek förevigt. - återigen. någon gång ..



; you are my number 3 <3

before you let go .. try to remember who you're letting go of.

; hard as stone. with hidden fears. she love in silence. no one hears. eyes of ice. never to melt. locked feelings. never felt. spirit of steel. never broken. frozen emotions. left unspoken. heart of gold. sweet as can be. beautiful soul. she means so much to me.  - tack för orden. dom berörde mig riktigt mycket .. <3



; i do remember every moment spent with you. and yes. i do miss every day of you being - in my life.

and in no time. just like that. you made me - happy again.

; sen klockan 08.00 .. då jag gick upp. har jag bara varit glad. jag har haft världens största leende. jag har dansat & jag har hoppat .. jag sjöng en hel del också . endast för att jag drömde om den här personen. minns inte så mycket mer av drömmen än att den inte var så jätte bra. men se det positiva i det negativa ..jag drömde om den här personen .. och på nolltid kom jag upp till en högre nivå av lycka och glädje .. och allt tack vare dig .. ännu en gång .

; i love that i love you .. i love that i dream about you. i love everything about you! <3

they don't know what we been through. they don't know 'bout me and you.

; sena nätter som dom här. då sömnen är överallt förutom hos mig. sitter jag vid datan & knappar .. om allt & ingenting. men en "sen-kväll" favorit jag har är att sitta och läsa just en blogg. den är otrolig. den är djup. den har det lilla extra. med andra ord , är den helt enastående. den är varm. omtänksam. känslosam. & lite till. man kan läsa om precis allt. från tankar. känslor. åsikter & debatter. till en vanlig vardag. och aldrig att man känner sig ovälkommen där. nej. tvärtom .. hade nog mer sagt att man känner sig hemma där .. oavsett vem man är eller var man kommer ifrån .. tjejen har det varmaste hjärtat jag någonsin hört talas om .. det djupaste sinnet & den vänligaste personligheten .. YES , damer & herrar. det är Enidas blogg jag snackar om .. www.nidaa.blogg.se !

; kan inte räkna på fingrar hur många gånger jag har läst hennes blogg. om och om igen från början. & gud hjälpe den som börjar . för hon skriver inte endast perfekta inlägg .. hon skriver långa och inressanta .. så intressanta & gripande att man måste veta vad som händer näst .. Enidas liv har blivit som en lyckad trueman show. siffrorna ökar mer och mer för var dag .. men den som har följt hennes blogg , förstår nog vad jag snackar om .. hennes blogg kan framkalla alla möjliga känslor på en och samma gång. Ilska vid en debatt. Smärta & sorg när man läser om hennes saknad. glädje & lycka när man ser bilder på den underbart söta Esma =) yeah . vad du än känner , så har du kommit rätt. men du lämnar garanterar sidan antingen glad eller lycklig .. för hon förklarar livets gång så fint för en . att hon besvarar frågor man inte trodde det fanns svar på! du finner allt där. på en och samma sida. av en och samma person ..

; that's what i do .. när klockan passerat 04.00 . ville bara skriva det . och tillägna det här till henne .. för oavsett hur många gånger blondinbella eller kenza vinner "årets blogg" .. så är Enida nr 1 när det kommer till bloggandet =) bara att ni andra blundar för att se det .. keep it up girl! =) PUSS

en strof jag snodde från enidas sida som jag verkligen tyckte om ..

- "znas da su granice samo linije u atlasu"     , kom ihåg det folk .. kom ihåg .. <3

, I'M OUT / mini

there's got to be a reason for the rain ..

; creds till francis .. inte endast för att han har målat mina naglar .. pillat mig i håret och kliat min rygg - utan för att han läser min blogg non stop =) en trogen läsare .. hade jag också varit om jag var han .. nämns ju ganska ofta på den här bloggen =) TACK & PUSS VÄNNEN ! <3


na nasa mjesta vracam se. suza vrela niz lice krene. u srcu mom osjetim. kao da si pored mene.

; endless pain.


.
vid stunder som dom här. så önskar man att man hade någon - som skulle förstå!

i don't want to go to bed - mad at you!

; baby i know sometimes it's gonna rain. can we make up now. cause i can't sleep through the pain ..

-
jag vill bara att du vänder dig mot mig och ler. ler som förutom. visa mig genom ett leende att allt är som det en gång var. för vi kan fortsätta för all framtid framöver. att vara så här kalla mot varandra. att såra varandra. och bete oss dåligt mot varandra. enda skillnaden är att jag alltid vet & får alltid reda på att du får ont utav det här. men du kommer aldrig att få veta hur ont jag har. för jag berättar det aldrig. till någon .. och därför vinner jag i slutändan. även om jag gav upp redan i början. vilket du inte vet om. nej. jag är inte så stark när det kommer till dig. men det räcker med att försöka trycka ner mig. om du tror att det var ett sätt att få dina ord hörda. så har du valt fel metod. jag kommer hålla kvar. precis som nu. utav principer. som du har lärt mig. men snälla. vänd dig om. och le. låt mig få veta. att vi släppt ner stridsyxan. att vi med ögonen kan säga hur mycket vi älskar varandra. för som du en gång sa ; eleven visar sig alltid vara bättre än läraren i slutändan . - kom bara ihåg att det är jag som eleven & du som är läraren .. jag kommer inte att ge upp. så att du vet om det. jag kommer aldrig att låta dig vinna .. hur ont jag än har .. hur mycket det än sårar mig & hur mycket den är drar oss isär .. på utsidan klarar jag mig ändå alltid bäst .. det vet du!

;
 judge a book by its cover. and you'll never know the story ..

; do you ever look at a picture of yourself, and see a stranger in the background? it makes you wonder how many strangers have pictures of you. how many moments of other peoples life have we been in. were we a part of someone's life when their dream came true or were we there when their dream died. did we keep trying to get in? as if we were somehow destined to be there or did the shot take us by surprise. just think, you could be a big part of someone elses life, and not even know it.

i want to love again . i need to love again . <3

; jag har låst blicken på tagentbordet. förstår inte varför jag inte kan skriva ner det lika lätt som jag tänker det. har suttit i timmar & försökt. men jag kommer ingenvart. helt plötsligt får jag gåshud. jag vänder mig om & ser att fönstret är stängt. men trots det så är rummet fortfarande iskallt. & det för mig vidare in på tankar om att antingen så finns ditt spöke vid min sida igen. eller så är det frosten utanför som är skyldig till den här eländiga kylan. i vilket fall som helst känner jag mig både helt frusen & hopplös. inget av det är positivt just nu - ingenting.

; elementet bränns så hett det är. men fönsterkarmen ovanför är värre än istapparna på utsidan. jag förstår inte hur det är möjligt. men återigen så vet jag att det är något konstigt som sker. frågan är bara. vad det är den här gången. persiennerna är slutna. men jag väljer att dra upp dom helt. har inte på någon belysning i rummet just nu. utan jag låter belysningen utanför göra sitt. som nu består av svaga stjärnor tallöst många mil härifrån. som ändå lyser tillräckligt starkt för att vara så långt bort och för att vi ska veta att dom finns. och då minns jag. hur vi brukade kolla på stjärnorna ihop. nu får jag nöja mig med att vi befinner oss under en och samma stjärnhimmel. nöja mig med att vi aldrig kommer att få räkna dom tillsammans igen. att vi aldrig kommer att ligga i gräset & bara prata. prata om hur mycket vi betydde för varandra & hur mycket vi älskade varandra. - som en blixt från den klara himmelen blev jag lämnad kvar. helt ensam. att leva ensam. utan dig. att älska dig. men att inte bli älskad tillbaka! - inte som förut.

; jag försvinner sakta in i mörkret med stjärnorna. otroligt nog så smälter mina ögon in. dom gnistrar lika starkt & ljuvligt som stjärnorna ovanför. några få sekunder senare förlorar dom glimten. & i just den omtalade sekunden hade tallöst många tårar fallit nerför mina kinder & dött ut på mina läppar. mina tårar fick mig att inse att vi inte delar någonting som vi delade förut. vi delar inte ens våra minnen. känns som att dom endast lever vidare genom mig. för jag vet inte ens om man kan minnas i den värld var du befinner dig i just nu. kan man älska & kan man gråta.. vad kan ni göra där. för just nu är din värld helt annorlunda. men inte tillräckligt annorlunda för att du inte ska känna igen min kärlek & min saknad - den är alltid densamma. vart du än befinner dig.

; förutom din röst. dina ögon & ditt leende. så saknar jag din närhet. dina kramar & din kärlek. jag önskar att jag kunde känna den lika starkt som förut. men dessvärre så har den känslan svalnat. precis som din närhet. precis som din värme. och även om jag hör din röst eka i mina öron som inspelad musik. så bär den inte på den mjukhet som din röst gjorde. då du fanns till. då du stod bredvid mig. något fattas. jag kan bara inte sätta fingret på vad. mitt hjärta säger bestämt att det inte är något annat än du - lyssna till ditt hjärta. det kan aldrig leda dig fel.

; en längre tid har jag valt att stå i mörkret & blunda för alltihop. blunda för det faktum att du inte finns. men nu så har jag tagit mig själv i kragen. tänt ljuset och insett. att jag fortfarande är ensam. att du inte kommer att komma tillbaka. & att jag föralltid kommer bära med mig just den här känslan. dom här minnena & den här saknaden. jag har tänt ljuset & stigit över tröskeln från mina drömmar & min fantasi till verkligeheten. så många år senare har jag valt att möta den med vitögat. jag kan lätt säga att det var något av det svåraste & mest obekväma jag har slutfört. men jag gjorde det. - för din skull.

; jag vill inte vara rädd för att älska. vill inte längre frukta att min kärlek kommer att föra folk långt bort ifrån mig. jag vill kunna lita på någon utan att frukta att mina hemligeheter kommer att föra folk bakom ljuset. jag kräver inte mycket. jag kräver bara du hjälper mig att finna mitt mod .. att du hjälper mig att våga börja om från början igen .. för utan din hjälp & utan din tillåtelse. så tror jag aldrig att jag kommer att ta mig vidare från ruta ett. men småningom så klarar jag det .. även om jag så rör mig med - babysteps!

; nu orkar jag inte mer .. är helt knäckt .. älskar & saknar dig .. mer & mer för varje dag. nej , tiden förändrar ingenting. tiden underlättar ingenting. det gör fortfarande lika ont som första dagen. om inte lite mer just nu. - jag älskar dig! <3

if i'm not made for you. then why does my heart tell me that i am.

; if you're not the one. then why does my soul feel glad today. if you're not the one. then why does my hand fit yours this way. if you're not mine then why does your heart return my call. if you're not mine. would i have the strength to stand at all. i never know. what the future brings. but i know. you're here with me now. we'll make it through. and i hope you're the one i share my life with. i don't want to run away. but i can't take it. i don't understand. if i'm not made for you then why does my heart tell me that i am. is there any way that i can stay in your arms. if i don't need you. then why am i crying on my bed. if i don't need you. then why does you name resound in my head. if you're not for me. then why does this distance maim my life. if you're not for me. then why do i dream of you at night. i don't know. why you're so far away. but i know. this much is true. we'll make it through. and i hope you are the one i share my life with. and i wish that you could be the one i die with. and i'm praying. you're the one i build my home with .. i hope i love you all my life. cause i miss you. body & soul. so strong that it takes my breath away.. and i breathe you into my heart. and pray for the strength to stand today. cause i love you. whether it's wrong or right. and though i can't be with you tonight .. you know my heart is by your side - always & forever.

; jag passerade idag . utan problem. utan känslor. utan att behöva att vända mig om . jag passerade =)

hi. my name is emina & my name is kimberly .. and we are shopoholics .. - HEEEY EMINA & KIMBERLY!

; sekunderna tickar .. & tickar .. tiden bara flyger förbi. kan inte få fram en siffra på hur många gånger jag har velat frysa tiden. stå vid sidan om. & kolla på .. kolla på det som sker i min verklighet just nu. tjugofyra timmar. det är allt jag får per dag. tjugofyra timmar är ingenting. jag hinner aldrig med allt. istället blir jag besviken. om & om igen.. för att jag aldrig blir klar i tid. oavsett hur tidigt jag än börjar. aldrig kan jag inse. att morgondagen är lika kort som idag och att idag inte är något längre än igår .. sekunderna tickar .. dagarna flyger förbi .. men jag står kvar. precis som då. precis som jag kommer att stå kvar framöver. utan att inse. utan att lära mig ..

; gårdagen var kall. gårdagen var smärtsam. både för min & för hennes del. lika förvirrade som vanligt. stod vi som frågetecken. & förstod ingenting. men det fanns ingen mening att grubbla över det som hade hänt. det fanns ingen mening att känna sig sårad eller ensam. nu var det vi två. så som alltid. & vi skulle hjälpa varandra genom det här. så som alltid. så precis innan vi bröt ihop. både två. kollade vi på varandra. höjde våra glas med redbull & skålade. vi skålade för dom .. vi skålade för oss .. vi skålade att vi stod på våra ben .. efter varje svek . efter varje utbrott.. efter varje hårt fall ..  efter varje gång dom hade sårat oss. och trott att dom har lyckats med att förstöra våra dagar / vårt liv! vi stod kvar & vi skålade .. i princip - hela kvällen! , we had fun & we did it babe.

; så medan jag står & kollar på ..  hur sidorna av mitt liv bläddrades vidare allt fortare och fortare . kapitel efter kapitel .. inser jag hur annorlunda allt ser ut när man står vid sidan om & kollar på det ur ett annat perspektiv. det är inte alls så som jag hade trott eller inbillat mig själv .. och det är absolut inte alltid så som man vill att det ska vara . men ändå . hur annorlunda det än var . så grund i botten. kunde jag känna igen min historia . mina val & helt enkelt mitt liv. & jag var nöjd .. så det sista jag gjorde innan tiden skulle börja som vanligt i min verklighet .. var att le mot mig själv .. och säga - man , i made it!

; för att ni ska förstå rubriken .. kimberly & jag var inte hemma förrän 5-6 på morgonen typ. därefter skulle vi sitta och snacka om hela kvällens händelser .. precis när vi hade lagt oss ringer klockan .. vi skulle upp för att besöka julrean! det får man absolut inte missa =) vi var helt beredda på att tackla ner sura kärrningar som ville slåss om kläder. men ist var det en riktigt lugn förmiddag =) vi blev förvånade .. men påsar fulla med kläder , lyckades vi ändå handla med oss hem . så som alltid när vi besöker butiker .. vi måste köpa ngt .. bara för att köpa ngt! =) but that's just us .. because - we are shopoholics.

- i'm out / E3

love is like rain. you never know how hard it will be. or how long it will last.

; but what i know .. is that i miss you .. badly! and i love when the rain pours .. hardly <3


when you ask what i feel. i say love. when you ask how i know. i say trust.

; hello. let me know if you hear me. hello. if you want to be near. let me know. and i'll never let you go. hey love. when you ask what i feel. i say love. when you ask how i know. i say trust. and if that's not enough. it's evert little thing you do. that makes me fall in love with you. there isn't a way that i can show you. ever since i've come to know you. it's every little thing you say. that makes me wanna feel this way. there's not a thing i can point to. cause it's every little thing you do. don't ask why. let's just feel what we feel. cause sometimes. yeah. it's the secret that keeps it alive. but if you need a reason why. it's every little thing you do. is it your smile. or your laugh. or your heart. does it really matter why i love you. anywhere. there's a crowd. you stand out. can't you see why they can't ignore you. if you wanna know. why i can't let go. let me explain to you. that every little dream comes true. with every little thing you do.



- i'll never let you go!

when i'm speaking. it's the voice of someone else.

; let me hold you. for the last time. it's the last chance to feel again. but you broke me. now i can't feel. anything. when i love you. it's so untrue. i can't even convince myself. when i'm speaking. it's the voice of someone else. oh it tears me up. i tried to hold but i hurts too much. i tried to forgive. but it's not enough. to make it all okay. you don't play on broken strings. you can't feel anything. that your heart don't want to feel. i can't tell you something that ain't real. oh. the truth hurts. a lie is worse. i can't like it anymore. and i love you. a little less than before. oh what are we doing. we are turning into dust. playing house in ruins of us. running back through the fire. when there's nothing left to save. it's like chasing the very last train. when it's too late.


; when it's too late .




let me hold you. for the last time. it's the last chance. to feel again.



; jag lovade att skriva om mina dagar i jönköping .. kommer att förkorta det. för annars hade ni bokstavligen. suttit och läst i tio dagar :P

; torsdag - kimberly hämtade mig på junoporten .. jag träffade alla. vi snackade lite. på kvällen skulle vi förfesta hos martin & francis .. därefter skulle vi ut till en skit härlig klubb ; slver . hamnade i tjafs/bråk gjorde vi mer eller mindre alla. det var ju så störigt folk som inte fattade ett skit . vi hade skit roligt iaf. och självklart skulle jag träffa någon som jag känner ; Semir Kozic från Vaggerryd! alla fick typ varsin stalker. vissa mer roliga än andra. med tanke på att bussarna slutade gå flera timmar innan vi stack hem. så promenerade vi hem till Martin & Francis. där vi alla sov. 6 st var vi .. och mitt i natten skulle vi käka kyckling & pommes. snacka om onormala :P

; fredag - vi skulle bara vara hemma. kolla på film & käka pizza. vi spelade kortspel . & gud vad francis fuskade sönder sig. kanske för att han nt förstod spelet men vann det halvt hela tiden ändå .. bubblan var ändå det roligaste den kvällen :) speciellt när vi bytte tecken hela tiden. :P grannarna kom för att klaga att musiken var för hög .. vilket den absolut inte var för en fredag vid midnatt. medan vi körde kortspel så kunde vi alla höra att någon var i köket . men var gång vi gick upp för att kolla så var det ingen där .. sen försökte vi komma på vad det var som fick ytterdörren att öppna sig när den ändå har självlås . då irma & martin skulle utforska det så blir martin rädd som bara den och sticker .. haha irma förstod inte ett skit. förutom det faktum att hon blev lämnad i sticket att dö ensam :P  jag var helt inne i min blogg men jag kunde höra att kimberly & francis inte kunde andas så mycket som dom skrattade ..

; sen hoppar vi några dagar , irma har åkt hem till familjen . nu är det martin . francis . kimberly & jag kvar. en kväll var till och med ibbe med oss. då spelade vi bubblan igen som vanligt. & ibbe tyckte att det smartaste en söndag var att sitta uppe hela natten för att kunna klara av tentan. morgonen därpå. visst gick det fint. francis somnade då provet började :P haha. men så går det när man lyssnar på ibbe .. sen fanns det kvällar då martin. francis. kimberly & jag var så rastlösa att vi körde charader mitt i natten . & än idag ångrar jag mig att jag gissade så snabbt på bög & strippa .. borde ha plågat francis. lite mer iaf .. förutom charader mitt i natten. så kom det en lite kladdkaka då & då :P är man en gottegris . så är man.

; tisdag - kimberly & jag åker hem till henne för att övernatta där för andra gången . det var nog dom enda gångerna vi sov där. men det blev inte mycket sömn inte .. hela natten fram till 5 på morgonen satt vi och pluggade. snacka om att vi förbannade just det folket! :) haha. mot morgonens slut så var vi så trötta .. att vi gapflabbade åt namn .. japp . övertrötta heter det :P

; onsdag - irma är tillbaka . för ett litet skolmöte .. samma kväll åker både martin & irma hem till familjerna .. nu återstod . francis . kimberly & jag . det är just här kaoset brakar loss. först bestämde vi oss för att fika. men ist så fortsatte vi hem till francis & martin .. där lagade vi mat .. och vi kollade på film. vi sov där. dagen därpå stack vi hem till kimberly. helt plöstligt får hon reda på att hon ska flytta .. francis klarar nt av att vara själv så han kommer & hjälper oss. jag .  EMINA AHMETOVIC. får köra flyttbilen. den största jag någonsin kört. & med tanke på hur trångt uttrymmet var. så är jag en JÄV LIGT BRA FÖRARE .. det kan kimberly & francis bevittna .. eller francis kanske nt vill med tanke på att jag körde på honom.. men inte allt det andra som jag trodde att jag skulle .. på två last fixar vi allt. från den gamla till den nya lägenheten . jag höll på att dö flera gånger .. bokstavligt talat dö. fick en riktigt spetsig kant mot halsen. trodde den skulle explodera så mycket som det pulserade. & kimberly kunde inget annat än skratta sönder sig som vanligt :P iaf . den kvällen skulle vi dra på bio för att kolla yesman. men vi handlade mat på chiki ma'ma ist . hyrde film & deckade hemma.

; lördagen - nu fick vi chansen att sova ut. vi la oss typ 7-8 på morgonen .. och ingen fick lov att vakna tidigt .. men klockan 10 på morgonen är martin hemma igen . för han tyckte att vi kunde julshoppa.. & det tyckte vi med. så vi stack till a6 som vandrande zombies .. haha. sjukt kul att se oss . kan jag tro. speciellt när vi ska ta bussen hem. vi springer allt vad vi kan. fortfarande francis fel för att vi missade den. sen stannar den vid trafikljus. & det fattade nt jag & kimberly . så vi sprang ännu snabbare. vi trodde att chauffören väntade på oss :P till vi såg trafikljuset bli grönt & han for . som aldrig förr. när vi kom hem så hyrde vi filmer igen .. blev nog i genomsnitt 2-3/ kväll .. självklart tyckte han i videoteket att vi var hans bästa kunder. martin åkte hem & vi slappade.

; söndag - francis sticker hem till sin familj runt 12 .. alla for åt alla håll & kanter med tåg. ibbe var hemma hos sin familjen vid denna tidpunkten också. men jag & kimberly beslutar oss för att stanna & städa hennes lägenhet. samt ta dom småsakerna vi glömde sist. så vi hyr en bil på OKQ8! städar sönder oss. vi hade två små last nu också. några lådor från källaren & sånt .. & för att inte nämna mina två bulor i pannan för att jag sprang in i ett skåp som kimberly hade öppnat. som vanligt stod hon bara & dog av flabb :( vi hade vår buss mot skåne 19.20. taxin skulle möta oss på OKQ8 kl. 19.00 .. men självklart skulle allt dra ut på tiden . & vi skulle bli försenade. chauffören tyckte att det var viktigare att smsa än att hålla koll på vägen. så vi körde nästan av vägen två gånger. men jag skrek som vanligt. ville nästan ta ratten. men han tyckte inte att jag skulle oroa mig. INTE OROA MIG?! jag har varit med om 11 bilolyckor .. och jag ska inte oroa mig .. iaf . vi kommer fram 19.19 till stationen .. ingen chans att vi skulle hinna .. nästa buss skulle komma vid elva .. men vi chansade & sprang som fan & vi såg hur den sakta började köra iväg .. jag fick flipp & började vifta med händerna .. han stannade .. så kär han var. den gamla busschauffören .. :D så underbar .. han lät t.o.m kimberly betala endast till helsingborg trots att hon skulle hela vägen till malmö .. alla hatade oss på bussen , för vi skrattade hela tiden .. men underbart var det .. sätter upp lite fler bilder sen :D

; det var nog allt i förkortning .. sen fick det nog massa saker som dom flesta av oss inte vill publicera :P haha men det var en underbar SEMESTER!!



; bilder på hur saker gick till när vi handlade mat . kim tyckte det var roligare att ha huvudet i korgen än mat :P så varorna fick jag bära på . bild på att jag tyckte att det var roligare att packa ner mig själv än kimberlys saker när vi flyttade .. hur vi packade .. hur mycket snöö det var .. min nya favorit dress ... hur francis målade mina naglar .. & kvällen då vi var ute =) OCH OM INGEN FÖRSTOD , SÅ FLYTTADE KIMBERLY & JAG , HEM TILL MARTIN & FRANCIS :P och förutom att bara vara oss själv & ha kul dom dagarna . så gick allting ut på att skrämma varandra .. & lättskrämd som jag är .. så kan jag säga att alla hade roligt med att skrämma mig . speciellt ibbe =)

I*M OUT / EEE


if you ever been in love. you would know what I mean <3

; efter att ha mött gryningen med mina ögon. i hopp om att gårdagen skulle försvinna & tina bort i morgondimman. förstod jag att det endast var ännu en vardag som knackade på dörren. inget skulle försvinna. inget skulle ändras. det fanns inget du skulle ta tillbaka. för i din värld. i ditt liv. i din vardag. har gårdagen aldrig hänt .. så nu. så många timmar senare .. försöker jag släppa det. och intala mig själv att du inte menade det du sa. jag väljer att göra det jag alltid gör i situationer som dom här .. jag sluter mina ögon . och jag bludar för verkligheten .. den är för grym , så jag skapar en mildare .. som mitt hjärta klarar av att bära med ett leende . så nu ler jag ! precis som vilken dag som helst .. nu ler jag =)

; delad glädje - trippel glädje. delad sorg - fortfarande en sorg. iaf min sorg .. den går inte att dela på. den har ristat in sig hos mig & vet hur stor dos jag ska ha av den dagligen för att klara av mina vardagar. i min verklighet är jag ute till havs. någonstans som kanske är havets mittpunkt. lika långt åt alla håll & kanter. där man inte kan se något annat än den färglösa horisonten. jag sitter i en båt. med vatten upp till knäna .. det är tallöst många hål i båten. tallöst många hål som jag har gjort. omedvetet? medvetet? det kommer jag inte fram till. hur mycket jag är grubblar över det. men jag vet att varje gång jag för det vidare. så kommer det ännu ett hål. och jag blir fast i tänkandet. om det verkligen är värt det. värt att få mig att sjunka ner till havsbottnet. skulle jag trivas där. med tryck i öronen & utan luft. väljer jag själv att ha smärta i mitt liv. eller har jag bara inte fått reda på att man kan dra i spaken & bromsa allt. & bara leva i nuet. men detta är ju mitt nu. hur gör jag då? jo. som vanligt så fortsätter jag .. att sjunka . eftersom det alltid är viktigare för mig att alla andra mår bra först. och jag? jaa det blir väl som det blir.

; säg mig du .. hur skulle du ha gjort i en situation som min? hade du som vanligt stannat på vägen?

,
i think about you all the time. if not every minute .. so, what do you do after love?

det vackraste jag vet . är att se dig . när du sover <3

; and when you can't sleep. you start to think about things. that breaks your heart! ..

you can never remember the joy we once knew. and you seem to forget all the times i was true. but the moment i left. is still on your mind. some of those memories hurt you all of the time. the days when i loved you. you can never recall. but the nights when i closed you out. you remember them all. oh that last lonely night. when i left you here behind. some of those memories. hurt you all of the time. if you could remember heart of happiness. then maybe you wouldn't cry all alone like this. you're always thinkin' of the many times that i lied. instead of thinkin' of the many time that i tried. oh. you can't free yourself from this prison of memories that bind. some of those memories hurt you all of the time - i'm sorry i never let you in.

i'm out / 3 <3
 

; jag älskar allt med dig .. zivote moj! <3 


i'm stuck in the moment. of memories of me and you. and i can get over it. but i ain't sure if i want to.


; you know i wouldn't leave .. i needed you to breathe ..

you're taking back .. everything you ever gave me.

; så många dagar senare. är jag där. återigen. just där var jag inte vill vara. lika förvirrad. sårad & ensam som förut. sitter jag i rummet intill. jag försöker att sluta öronen så att jag inte hör. allt det du säger till mig. för det sårar. och du inser inte det. jag är ju trots allt den som alltid vill höra sanningen. oavsett hur ont det gör. det jag inte insåg var att det skulle göra så ont att höra allt det här från dig. men det fick inte dig att sluta - du fortsatte tills jag föll ner på mina bara knä.

; den här gången har jag varken viljan. lusten eller styrkan med mig för att ställa mig upp på benen igen. den här gången känns det som att det var en gång för mycket. att du verkligen tog i. för att se mig falla ner mot marken. slå till riktigt hårt. och stanna där. helt medvetslös. skulle det göra dig lycklig? skulle det göra dig till en bättre människa? skulle det göra dig till en starkare person. säg mig. för jag vill veta. vad du fick utav det?

; så där stod jag. helt blockerad. med ingen som helst utväg. och även som medvetslös i rummet bredvid. kunde jag höra varenda ord du sa. jag lunde höra allt. speciellt det jag inte ville. men det som förvånar mig är att du inte hörde mitt skrik då det högg i mitt hjärta. för var ord du slängde ur dig. om och om igen. känns som om hela världen stannade till och hoppade över ett andetag för min skull. men du fortsatte. för du hörde inte ... brydde du dig ens?

; du kommer dö utav din sjukdom ; jag älskar dig inte sådan ; jag klarar inte av att se dig såå .. var det lönt? tror du verkligen att jag sitter själv och väljer hur mycket den ska ta på mig. hur mycket jag ska låta den övervinna mig. tror du verkligen att sjukdommen var mitt eget val? det är inte mitt fel. att jag har blivit så som jag har blivit. det är inte mitt fel att styrkan inte är lika stor. men du av alla borde väl förstå? för det var jag som stöttade dig genom dina hårdaste fall. jag fick dig att se ljust på livet igen. och det är så här du tackar mig? jag förväntade mig att du skulle vara den största hjälpen. inte för att du skulle ge mig något tillbaka. aldrig. utan för att det alltid har varit du som har älskat mig mest. som har trott på mig mest. men saker har visst förändrats . du kunde iaf ha sagt till. så jag följde med i svängarna. istället tappade jag bort mig själv på den raka vägen som aldrig fanns. var tog vi vägen?

; så medan jag satt i rummet intill. kunde jag höra hur du bara kallt. la dig i sängen & lät det vara. precis som att det aldrig hade hänt. du kanske hoppas på att det ska försvinna med natten för att tina bort i morgondimman. men det kommer stanna inne hos mig. och det kommer riva i varenda kroppsdel & organ varje gång jag möter din blick. dina ord kommer att eka i mina öron. och smärtan som du bringade har ristat in sig i mitt hjärta .. jag väljer att inte förstå det som hände precis . för det gör ont att det var just du .. det finns ett helvete - att vara ensam. det finns ett himmelrike - att kunna vara det. nu står jag helt förvirrad i mitten av vägen .. vet nt om jag ska gå mot helvetet eller mot himlen .. å andra sidan tror jag att jag trivs bäst här i mitten någonstans. där jag är ensam både för att jag är det & för att jag vill vara det .. trodde bara att du skulle gå den här stigen av smärta med mig .. men du valde att stanna då den blev allt längre & allt mer smärtsam. du valde det - ikväll fick jag det bevisat .. ikväll fick jag ont! - tack .

; men som en nära vän sa till mig ; dirt of your shoulder .. så det gör jag ikväll .. det här har aldrig ägt rum .. inte i mitt liv ..  - i'm out . / E


emina see . emina do =)

; gjorde precis ett test på en av mina favorit sidor när det kommer till astrologi .. men nu gick jag över till numerologi .. and man did i like the answer .. like every time .. jag fick siffran ett och så här står det

; Siffran 1 representerar - styrka och orubblighet.

Din Karaktär

Du har en mycket stark vilja, du är bestämd i dina åsikter och oberoende av andra människor. Personer med siffran 1, blir ofta ledare och banbrytare på olika områden. Du är full av idéer och uppslag och påverkas inte så lätt av vad andra tycker och tänker. Du går din väg rakt fram - vilket ibland kan ha sina nackdelar. Du drar dig nämligen inte för att trampa på dina medmänniskor på din väg mot målet. Ingen får hindra dig att genomföra dina planer. Du kan ofta visa dig generös mot andra - det vill säga så länge ingen står i vägen för dig. Men lika ofta kan du uppföra dig själviskt, tanklöst och hänsynslöst.

Du är en stor optimist, som fullständigt sprudlar av liv. Du älskar att leva och ha roligt tillsammans med dina vänner. Att grubbla över sorger och bedrövelser har du helt enkelt inte tid med. Människor säger att du är originell och det har du ingenting emot. Du har massor av olika intressen och är mycket begåvad på olika områden - musik, teater, konst...

Du vill inte se några tråkmånsar i din bekantskapskrets, du vill att alla ska vara som du, ha samma aptit på livet som du. Därför är det många som anser att du är självupptagen och bara tänker på dig själv. Du är en stor materialist och försöker inte dölja vad du tycker är viktigt: pengar, god mat, vackra kläder och kanske en klarröd sportbil!

Du låter ingen rubba dina cirklar och har en stark känsla för vad som är rätt och riktigt. Du har ett mycket gott hjärta och tål inte att se någon ensam eller olycklig i din bekantskapskrets. Mest av allt ömmar du för din familj och du trivs alltid bäst hemma hos de dina.

Din Personlighet
Du är en sådan typ som alla genast lägger märke till. Ditt glada humör och din friska aptit på livet gör att människor dras till dig.

Du älskar att ha fullt upp att göra, du tycker om att resa, att träffa nya människor och skaffa nya intryck. Du har en stor portion humor. Du har konstnärlig läggning som avspeglas i dina intressen: du tycker om att måla, spela något instrument och älskar vackra föremål.
 
Du har många beundrare, men dina riktigt goda vänner är få. Du är tanklös nog att stöta dig med många av dina medmänniskor. Mitt i ditt glada uppträdande är du ändå ständigt på din vakt. Det är bara tillsammmans med dina verkligt goda vänner som du kan koppla av och visa en varmare och mjukare sida av dig själv. 

Du har svårt att känna verklig vänskap för någon - men ytliga vänner har du i massor. Fäster du dig någon gång vid en person så kommer den vänskapen att vara livet ut.

Kärlek

Du hör inte till dom som blir förälskade titt som tätt. Du väljer gärna en partner som du kan dominera. Dina känslor är oftast mycket varma och djupa men ändå misslyckas du gång på gång i dina kärleksupplevelser. Du har svårt att underordna dig en annan människa och din vilja att hela tiden vara den starkare förstör mycket för dig. Du vill också äga den du älskar.

Tusen gånger har du intalat dig själv att du är kär, men i själva verket har det bara varit inbillning. Du har helt enkelt lätt att falla för olika människor men lika fort tröttnar du på dem. Helst vill du ha en massa beundrare omkring dig men du vill inte binda dig vid någon särskild.

Men lycklig den, som du en gång fastnar för! När du till sist blir kär på allvar, kommer du att upptäcka hur djupt och hängivet du kan älska en person. Oftast varar din kärlek livet ut och gifter du dig blir ditt äktenskap mycket lyckligt. Visserligen kommer grälen att dugga ganska tätt, men med ditt temperament är du snar att förlåta och be om förlåtelse.

Eftersom du tycker om alla slags människor - utom de tråkiga - har din partners siffra ingen betydelse i det här fallet.

Arbete och Yrkesval

Drömmer du om att bli skådespelare? Din starka personlighet, din önskan att ständigt stå i blickpunkten talar för det. Men troligen passar du bättre i ett yrke där du kan leda andra i stället för att själv ta regi. Kanske ett jobb som producent, kanske regissör...

Du har möjlighet att vinna framgång i en mängd olika yrkesområden. Enda problemet för dig är att välja vilken av dina talanger du ska odla. Personer med siffran 1 är ofta mycket konstnärligt lagda, men eftersom samvaron med andra människor betyder så mycket för dem, får målningen, författandet, musicerandet förbli en hobby. Kanske väljer du ett konstnärligt yrke som fotograf, designer eller till och med författare. Du kan ägna dig åt reklam, PR-verksamhet eller bli journalist. Du har lätt att få kontakt med människor och har förmågan att överse med motigheter. Kanske vill du helst av allt arbeta i affär eller på en resebyrå?

Du borde också kunna ägna dig åt vetenskaplig forskning. Du har ett skarpt intellekt och vågar framföra egna åsikter. Också i affärslivet kan du bli framgångsrik med din uppslagsrikedom och din framåtanda.

Med ditt varma hjärta som klappar för alla små och svaga i samhället väljer du nästan undantagslöst ett yrke där du får utlopp för den känslan. Förmodligen fastnar du för något vårdyrke - sjuksköterska eller läkare eller kurator. Du passar både att leda andras arbete och att själv underordna dig andra. Men du får se upp så att ditt goda hjärta inte gör så att du stupar på kuppen! Du måste inse att du inte kan ordna det perfekt för alla som söker din hjälp!

Ekonomi

Personer med siffran 1 har en medfödd begåvning när det gäller ekonomi. Du har alltså alla förutsättningar att skapa dig en förmögenhet - om du lär dig att sköta dina kort väl. Din hänsynslöshet när det gäller dina medmänniskor kan ställa till en hel del trassel för dig. Se upp så att du inte förlorar dina pengar lika fort som du fått dem! Försök att vara lite mer försiktig och eftertänksam när det gäller din ekonomi!

and i love you a little less .. than before ..


; just to you my dear .. den är helt underbar ..

but this morning i can hear. his voice repeat to me. the same question again - do you love me?

; självklart har jag tjuvkikat lite på belmas sida igen (www.belms.blogg.se) & fann en lista jag tycker hade varit rolig att göra .. iaf när man är så uttråkad som jag i väntan på att familjen ska samlas så att vi kan fira jul =) here we go ..

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
ja. absolut. det lyckas man med varje år .. & varje år blir allting så mycket bättre ..

Höll du några av dina nyårslöften?
en självklarhet .. varje år har jag precis samma nyårslöften. fuskit att jag alltid har det men det är dom enda jag vet att jag inte kommer att bryta .. endast för att jag inte kan ..


Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Oh ja. en hel del faktiskt . blev förvånad över hur många barn det kom helt plötsligt .. och trots att jag inte tycker om barn så önskar jag alla lycka till med sina =)

Dog någon som stod dig nära?
Kao i svake godine . nestane mi neko s ovog prokletog svijeta. kao i svake godine .. lomi mi se srce u komade . kao i svake godine .. dusa postane sve vise i vise prazna . ali kao i svake godine .. nadzem neku snagu da prebolim !

Vilka länder besökte du?
ehm .. en hel del. bosnien . kroatien. serbien. tyskland. österrike. schweiz. frankrike. tjeckien. italien. danmark. & det är fler , bara att jag inte kan minnas resten .. får väl kolla passet :P

Är det något från tidigare år du saknat år 2008 som du vill ha år 2009?
just det där lilla extra ..

Vilka datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
en massa datum faktiskt. kan inte beslut mig för ett datum. men ska det vara absolut ett . så blir det den 31 juli - 08. min 20årsdag =) andra bästa dagen var bijelo dugme koncert 8/11 -08


Vad är det bästa som hänt dig år 2008?
förutom att man har träffat en massa männsikor & rest runt som en galning så är nog vardagen i sig själv det bästa som har hänt mig. finns en massa andra saker också. som blir alldeles för mycket om jag börjar skriva ner allt :P men bijelo dugme koncert är top 1 på listan .. ABSOLUT!!

Största misstaget?
att jag gav upp just om den personen. det är sällan man får en andra chans att komma någon nära. jag hade den & jag sumpade den.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
både det ena och det andra .. jag är proffs på att skada mig och på att bli sjuk .. and it sucks man!

Bästa köpet?
förutom mina materiella saker så måste jag nog säga biljetterna till resorna =) sen som pricken över i:et .. min biljett till Bijelo Dugme koncert!

Vad spenderade du mest pengar på?
bortsett från kläder & skor så måste jag nog säga - RESOR!

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
jordin sparks - tattoo .. ayell - why .. ne-yo - mad .. dino merlin - da sutis  .. tose proeski - pratim te .. ljuba alicic - s prvom kisom .. BIJELO DUGME - RUZICA SI BILA! + massa fler ..

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
definitivt mycket gladare .. tror knappast det finns en människa som är glad lika mycket & så ofta som jag =) definitivt gladare för en hel bunt saker ..

Har du förändrats mycket?
jag förändras alltid mycket .. varje år förändras jag med något. och varje år blir jag ännu mer stolt än året innan för allt jag har åstadkommit.

Vilket plagg använde du mest?
måste säga att det är tights & tunika .. men sen jag fick francis skjorta nu för knappt en vecka sen måste jag säga att det är mitt favorit plagg och att jag missbrukar den hela tiden .. tvättar den & på med den igen =)

Blev du kär i år?
ja då. i år insåg jag hur kär jag verkligen har varit .. & det är en skön känsla att vara kär .. =)

Favoritprogram på tv?
OTH - absolut ..

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
hatar absolut inte någon .. kanske inte tycker om vissa , men har en sak att säga till om dom .. hat är också en känsla & inte ens det är dom värda!

Bästa boken du läste i år?
måste nog vara flyga drake, förlorad barndom eller snälla pappa, nej! min syster rekommenderade alla tre. läs dom & börja uppskatta era föräldrar & ert liv .. det finns så många som har det så mycket värre. jag menar inte nu att ni ska grubbla över deras historia .. men ibland inser man inte hur underbara ens föräldrar är .. det finns så många som aldrig en fått den lilla kramen som vi tar för givet ..

Något du önskade dig och fick?
jag önskade mig en hel del . fick en massa mer .. men måste nog säga att det antingen var resorna pappa betalade .. eller materiella saker som är placerade i mitt hem nu ..

Något du önskade dig men inte fick?
nej . det tror jag inte . jag har fått precis allt jag har önskat mig .. och lite till ..

Årets bästa film?
SEX AND THE CITY , måste jag nog säga .. en av dom bästa filmerna genom tiderna . kanske för att jag själv har följt den Carrie & Big historien hos mina vänner :)

Ett uttryck du missbrukat 2008:
"jag hatar dig"  , är nog det jag missbrukat när det kommer till kimberly .. men också en hel massa mer .. "älskar dig" till min lillebror ..

Något som du irriterat dig på under året?
jaa .. en hel del .. att saker inte blir som man vill & att människor kan vara helt pantade i huvudet .. men livet är som det är .. vissa är smarta andra är bara födda till att vara idioter ..

Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
min pappa hyrde en av dom största lokalerna i bih .. samt hotellet till alla gäster & där gästade några av mina favorit artister som pappa hade bokat . festen pågick till morgonen därefter gick alla till sina rum i hotellet & deckade  .. man that was a dream come true ..

De bästa nya människorna du träffade?
lätt sagt alla från STS ALPR. men också kimberlys umgänge i jönköping ; irma , martin , francis & ibbe ..

Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
bortsett från kläder efter humör .. så min egna stil som jag älskar av hela mitt hjärta .. underbar & bäst , skulle jag beskriva den med .. skönast också kanske :P

Favoritmånad?
Juli & december .. lätt :)

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
jaa . men det är bara abstrakta saker .. eller det finns en massa saker som skulle få mitt år att vara bättre . men det är mitt fel att det är precis så som det är .. jag ångrar inget , men jag hade gjort det annorlunda om jag hade fått en till chans .. =)

Vilka utmanar du att göra denna lista?
alla dom som känner för att dela med sig lite :)


;
nu har familjen samlats .. vi ska kolla på kalle anka .. käka & öppna julklappar .. farmor var sist in i huset såå nu är det dags för mig att lämna datan & dra mig till tv-rummet .. uppdaterar lite senare .. PUSS


gud gav mig en underlig själ. som har svårt att ta för sig ibland.

; en låt kunde nt passa in bättre ..


last christmas i gave you my heart. but the very next day you gave it away. this year to save me from tears. i gave it to someone special.

; ännu ett år har passerat. ännu ett år som vi aldrig kommer att få uppleva igen. ännu ett år som inte kommer att komma tillbaka. ännu ett år som har givit oss något men tagit mycket mer. ännu ett år fullt av misstag. svek. lögner. kärlek. lycka & sorg. ännu ett år som vi har tagit lärdom av .. och nu ett år senare. så ska vi sitta samlade. med våra närmaste & käraste .. och fira gemenskapen. igen .. GOD JUL , alla underbara .. GOD JUL , ännu en gång!


; imorn blir det kalle anka .. wiiho :)


you're the worlds greatest.

; tillägnat till dig min vän .. du vet vem du är. om du tänker lite längre än vad näsan räcker. så kommer du att känna dig träffad .. <3

- you're that star up in the sky. you're that mountain deep up high. hey you made it. - YOU'RE THE WORLDS GREATEST .

" Att vara stark är inte att aldrig falla, att alltid veta, att alltid kunna.
; Att vara stark är inte att alltid orka skratta, att hoppa högst eller vilja mest.
; Att vara stark är inte att lyfta tyngst, att komma längst eller att alltid lyckas.

; Att vara stark är att leva livet som det är, att acceptera dess kraft och ta del av den.
; Att falla till botten, slå sig hårt, och alltid komma igen.
; Att vara stark är, att våga hoppas när ens tro är som svagast . . . "



; i am a giant. i am a eagle. oh. i am a lion. down in the jungle. i am a marching band. i am the people. i am heavin head. i am a hero. if any one asks you who i am. just stand up tall. look them in the face and say : emina , the worlds greatest.


hjärtat slår ett slag. för var förlorad dag!

; kära läsare. jag vet att jag har varit kass på att uppdatera. men jag lovar att göra mitt bästa för att komma back on track .. i promise .. - nu kör vi igång med lite roligt , så vi skrattar ihop :P haha

- here we go .. detta tog jag från (www.belms.blogg.se)

1. Ta fram din mobil.

2. Bläddra igenom din inkorg.

3. Stanna när du räknat till 10 och skriv meningen i sms:et.

4. Gör samma på varje fråga.


Vad skulle du säga om din partner var otrogen?

; naw, vilken ur gullig bild. hihi. vad gjorde du? :P. tell me. jag vill inte, men jag har inte sagt något än.


Vad säger du alltid till din bästa kompis?
; jag går hem. lillen har bajsat.


Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
; har redan gjort det. men fick precis reda på av hans bror att han inte kan sluta o snacka om dig! Hahahah :P


Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
; U want me there?


Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
 
; LÄTT!


Vilka ord skulle du säga till Gud?
; det är måndag. när stänger du? :)

; sjukt rastlöst & uttråkad . jaa .. men resultatet kunde nt varit bättre fan :P jag börjar blogga som vanligt. så snart som möjligt. har bara varit allt för mycket nu på sista tiden. PUSS


i'm rather unhappy with you. than happy without you.

; idag var det en speciell dag. idag var det en underbar dag. idag blev det annorlunda. idag förändrades mycket. idag blev allt så mycket lättare .. just för att det var 21 dec.

; mina ögon dom tårar. mitt huvud det pulserar. mina händer dom skakar. och hela min kropp. känner av smärtan och tröttheten som dom här tio senaste dagarna har bringat. trots allt det så är lycka det enda jag sannerligen känner. allt det andra har jag lagt åt sidan för en annan dag.. för idag, så känner jag. att jag inte har tid med något annan än att bara vara lycklig ..

; för knappt en timme sen så försökte jag smyga mig in hos föräldrarna. efter den långa resan så förtjänade jag en god & ordenlig sömn . speciellt med tanke på att jag knappt har sovit dom tio senaste dagarna .. just dom tio dagarna har varit så underbara. så stressfulla. så omväxlande. så perfekta. & vi har varit allt från flitiga till dom värsta som finns. lovar att skriva om dom tio dagarna sen .. men ska ta den senaste timmen nu ..

; jag slog upp dörren. resväskan i ena handen .. tre påsar med julklappar i den andra handen. mobilen håller jag med fingertopparna för att iaf se vart jag ska gå så jag inte snubblar och väcker alla. jag hann inte ens ta första steget över tröskeln förrän jag hörde någon ropa ifrån mammas & pappas rum ; hon har kommit. hon har kommit. hon är här precis som hon lovade .. sen kunde man bara höra dom underbara barnastegen närma sig allt mer .. och runt hörnet kom mitt hjärta med världens leende . DU ÄR HÄRRRR !! ÄNTLIGEN , ropade han .. jag bara släppte allt jag höll i händerna och böjde mig ner för att möta hans öppna armar med mina .. han kramade så hårt, och åter igen var det samma ramsa .. ; varför kom du inte för en vecka sen dom du sa. du lovade mig detta. du lovade mig detta .. lämna mig aldrig .. åk aldrig bort från mig igen .. jag har saknat dig . jag älskar dig & vad har du i påsen som är till mig :) haha .. självklart snackar jag om mitt hjärta .. min lillebror .. min DUSAAA! mitt liv .. ooooh , dina djävulska blåa ögon fick mig att drunkna i dom .. och jag ville nt bli räddad. utan jag ville stanna i dom föralltid .. DIN LYCKA .. DIN GLÄDJE .. fick mig att bli född på nytt igen .. inga problem. inga bekymmer. bara kärlek. saknad & lägntad .. redan imorn ska vi börja med att sätta igång alla planer .. jag har saknat dig såå mycket. kan inte säga som aldrig förr, för jag saknar dig alltid överdrivet mycket .. ändå känns det som om det aldrig är nog ! men jag saknar dig . och jag älskar dig .. och DU ÄR DET ALLRA BÄSTA SOM HAR HÄNT MIG!  ; jag älskar dig eddie ahmetovic. jag älskar dig.

; igår firade familjen lite saker. igår firade kimberly & jag ettårshatet .. det är ett år sen hon kapade mitt hår .. idag firade jag något stort & speciellt .. lyckliga dagar :P kim , tack för att du gjorde resan så mycket roligare. TACK för att du skrattade åt mig när jag halkade. som straff fick du ett riktigt fint sms :P återigen tack vare mig  .. för om det nt var för mig så hade du kanske nt skickat för att fråga .. och så kanske du nt hade fått ett svar .. osv.osv. resten vet du själv .. men TALLÖST MÅNGA TACK för dom senaste tio dagarna .. skriver mer om dom imorn ..

/ i'm out ..


happiness isn't having what you want. it's wanting what you have.

 - Kimberly .
 - Irma & Martin .   
 - Francis .     
 - Francis & Ibbe.

; försvinna. det är vad jag ville göra när jag vaknade för några dagar sedan. känslan jag bar inom mig. kan jag beskriva. men väljer att inte göra det. det fanns inget positivt med den. den ledde mig ingenstans. jag kunde vara på ett helt annat ställe. men jag skulle ha känt. precis likadant. den känslan. förde med sig så mycket annat. förutom negativ stämning. så förde den med sig ensamhet. och mörker. jag var inte i mitt rum med fyra svarta väggar. men vägen jag kollade ut på. var så mycket mörkare. men sen .. förändrades det. just för att jag valde. att inte grubbla över det så mycket. och ur min fantasi hamnade jag tillbaka i verkligenheten på nolltid. & återigen stod jag med dom. ute på dansgolvet och blev bländad av strålkastarna .. glädje & fest .. absolut .

; K. du ändrade synen på allt. då jag ville försvinna. visade du att det var okej att bara vara kvar. att stå på min plats och leva varje sekund. så som hittills. grund i botten är du dig själv. du är precis så som jag minns dig. lika äventyrlig. som du alltid har varit. bara mer glad & mer positiv. och fortfarande hundraprocentigt underbar ..

; I. & M. hade jag inte varit förberedd. så hade allt kunnat misstolkas. men innerst inne ser man hur stark er syskonkärlek är. hur mycket ni bryr er om varandra och finns där för varandra i vått och torrt. ni är inte beroende utav varandra men ändå så kan ni inte vara utan varandra. ni har en viktig plats & stor betydelse i varandras liv. och just ni två. bringar tillbaka hoppet. om att äkta vänskap finns kvar. visst är den sällsynt. men när den väl finner dig. så känner man av härligheten. för det lyckades man genom att bara kolla på er två. & umgås med er. lovely ..

; F. vår feminina franska dude. har sin egen syn på livet. & lever det på ett sätt som dom flesta av oss hade velat. kittlig & lättskrämd som få. men ändå härligt laidback .. ibland måste man anstränga sig för att både höra vad han säger & förstå hans humor .. men i helhet är han bara en riktigt härlig kille .. rktigt skön stil samt att han har så djupt sinne och hjärta att man inspireras av människan. plus i kanten för att han pillade i mitt hår och kliade mig så där skönt ni vet hela veckan ..

; I. den utländska coolingen .. livvakten i all sin ära .. kimberlys nya rumskompis. helt härlig dude som känner mina släktingar i mjölby :P världen är visst alldeles för liten. riktigt social & openminded. kommer verkligen slakta sönder kimberlys sällskap nu när dom ska bo ihop. hans humor kan svårt jämföras med någons annans. för den är både sjuk & helt underbar på ett och samma sätt. vinner lätt i att puta med läpparna & att ha flest spöke hemma .. fick inte se så mycket utav honom .. men han verkar vara en helt underbar dude som verkligen bryr sig om sina vänner. har skön stil & tar hand om sig .. goodie booy !

; så många nationaliteter .. en svensk zambian. en bosnisk serb. en svensk. en fransk kongoles. & en alban .. så många olika religioner .. men inget stoppar dom från att göra det dom verkligen är bäst på .. att vara vänner .. att skratta & att njuta utav livet. alla har ju sin berg & dalbana . vissa saker delas. men ändå har man sin privata stund också. & om iaf hälften av världens befolkning hade sett på världen ur deras perspektiv .. stått i deras skor & varit så openminded och underbara .. så skulle världen verkligen varit en bättre plats .. för dom är alla så lika men ändå så olika .. så mycket skiljer dom åt .. men ändå stoppar inget dom ifrån att vara vänner som verkligen glädjer sig åt det mesta i livet .. keep it up guys .. ni är alla nr 1 på någons lista .. / Out .. E

; it's about happiness .. it's about friendship .. and it's wonderful ..


Kimberly . Irma . Martin . Francis & Ibbe ..


danas si mi samo. prazan zagrljalj.



; pain .. all over the place. memories .. everywhere .. it's killing me. it hurts .. i miss you ...

things we try to avoid. things we don't want to understand.


; så det kom fram. att jag är den jag alltid har sagt mig vara. jag bad om en ärlig beskrivning efter att ha slutat umgås med människan. och endast då kan man få ett uppriktigt svar. under tiden man fortfarande är vänner. är man förblindad utav vänskapskärleken. men det visade sig. att jag är den. den kalla emina. som får alla att känna sig så små runt omkring mig. nej jag har inte förändrats och jag kommer inte att göra det. jag kapar mina band snabbt och smärtfritt. som vanligt. this is what i do. this is who i am. / Out.


i want you in my life. for the rest of my life.

; en främmande stad. en främmande tid. en främmande dialekt. ett främmande folk. men mitt vanliga liv. min vanliga sorg. och mina vanliga beslut. nu var det inte långt bort. nu var det inte mitt i ingenstans. nu var det hemma hos henne. och där satt jag ensam. helt ensam. i väntan på något. själv visste jag inte vad. allt kändes så annorlunda. allt kändes så nytt. allt kändes så - främmande. men det varade inte länge. för allt som är nytt. är nytt i endast en dag. dagen därpå. är allt precis som vanligt igen. ångest? kanske. har nog bara insett att det inte finns någon meningen med att fly längre. för inget i livet är så nytt som du vill att det ska vara. en dag blir allt gammalt igen. och du står med precis samma beslut i händerna igen. utan den blekaste om hur du ska handla nu. fast. men ändå fri. hur kan det vara möjligt?

; här var allt så olikt det jag var van vid. lägenhet som lägenhet. skillnad? min var ensam. min var kall. min var uppdelad i minnen. sorg och smärta. den jag sitter i nu. är varm. den är välkomande. den är precis allt min aldrig har varit. för mig själv. och det får mig att tänka på en sak I. sa för inte så länge sen. lillasyster. jag kunde inte ha sagt det bättre själv. allt var så annorlunda men lillasyster fick allt att kännas så bra. så vanligt. så hemma. - tacksam. absolut. på tallöst många sätt.

; ändå. så kunde jag inte glömma. var jag kom ifrån. och vad som väntade hemma. i min trea. i min lägenhet. som är tom. som är mörk och smärtsam. till slut insåg jag att det som krävdes var en resa. en liten resa. för att få mig på klara tankar. som fick mig att fatta rätta beslut. det som krävdes var ett nytt ställe. nytt folk. och många nya leende. sen stod jag där. och väntade mig något. som sagt. utan att veta vad jag väntade på. jag visste att det någonstans fanns hopp. att det någonstans fanns trygghet. att det någonstans fanns kärlek. var hennes hem. mitt någonstans? för det jag inte hade. fann jag där. och när jag kollade mig omkring. med allt det nya i mina händer. insåg jag hur mycket jag egentligen hade. som jag borde vara tacksam över. och på en sekund. tog jag mig själv i kragen. och blev det. tacksam. för all framtid.

; varje kris innebär nya möjligheter. varje dag får vi en ny chans att börja om. så många dagar som det gick. så många gånger hade jag chansen att börja om. men det fanns en del av mig. som drog mig tillbaka till livsstilen jag en gång levde. och krisen kom precis lagom i tid. för nya möjligheter. för den här gången. hade jag mod att möta verkligheten. ta den hand i hand. och gå längs vägen. som förut inte ledde någonstans. som inte hade någon mening. den stod öppen. och jag spred ut mina vingar. och började att flyga. att känna mig fri. jag började att leva - utan att vara fast.

; resan börjat att gå mot sitt slut. och jag insåg att varje utgång. var en ingång till något annat. att det finaste man kunde ge en vän eller en i familjen. var en del av sin tid. varje dag. det uppskattas och värderas högt. omtanke. det är viktigt det också. men omtankar som planeras för morgondagen räknas inte idag. varje dag har sin början. sitt slut. och sin slutsumma i bra och dåliga saker man har gjort. den som är villig att hjälpa någon. har rätt att kritisera människan också. men definitivt dra gränsen innan man börjar döma personen. man lyckas åstadkomma så mycket i sitt liv. och man betyder så mycket för världen att man själv inte förstår helheten i det hela. någon står i skuggan idag. för att någon annan för länge sedan planterade ett träd. din insats behöver inte betyda mycket för den här generationen. men en dag. så ska du veta. att allt du har gjort. uppskattas. och värderas. och du blir minnesvärd. kanske inte för hela världen. men iaf. för den som älskade dig högre än något annat. och för att formatera om det hela till en mening - kärleken blir större när vi slösar med den. så dela med dig.

; ibland räcker inte orden till. för att säga det man vill. men grund i botten. så borde orden jag har skrivit. berätta en hel del för dig. lycka. det är vad du bringar mig .. lycka är vad du har skänkt mig. och lycklig är jag med dig . utan dig. vid sidan om dig. ifrån dig. för jag vet att du finns till. och erbjuder mig det okända stället. som du får att kännas som hem. - tack lillasyster .. <3

but that was back then. now it's just a memory.

; det är meningslöst att sakna. när det ändå inte finns runt omkring. längre. och det kommer inte komma tillbaka. så jag släpper det. inte för att jag vill. utan för att jag måste.


when life gives you a houndred reasons to cry. show life that you have thousand reasons to smile.



; FORTSATT TREVLIG FREEEEDAG , SVERIGE!!

jos te krijem u sebi. tvoju dusu osjetim. nemogu da te ne volim.

; långt bort. mitt i ingenstans. bortom det jag kan se. bortom det jag kan känna. stod jag. helt ensam. med tusen beslut. som bara slet mig i bitar. som var oroväckande för min själ. som föblindade mina ögon. som krossade mina väggar. väggar av trygghet. väggar av ensamhet. väggar som innehöll hela min historia. inkl. mina hemligheter. allt krossades. mitt framför ögonen på mig. och jag stod där. helt förbluffad. utan styrkan inombords. att göra något åt det. förutom att kolla på. och se mig själv. falla mot marken. och slå emot. hårt. hårdare än förut. det var okänt. men ändå så gjorde det inte ont. var det en vana att känna av det här? att vara inlåst. här. mitt i ingenstans. hade jag markerat mitt revir. hade jag mitt område. och vägarde att lämna det. även om det var. mitt i ingenstans. med en förkrossande ensamhet? kommer jag att fatta rätt beslut. kommer jag att ta mig härifrån. men återigen. vad är rätt beslut. för mig. mitt liv. och min ensamhet?

; jag lyckades nästan. att börja älska det. jag lyckades nästan att fälla tårar. jag lyckades nästan att spika fast lyckan i mitt liv. jag fick mig själv att tro. att allt hade blivit annorlunda den här gången. men jag. precis som alla andra vet. att nästan inte räknas. i verkligheten. jag lyckades nästan att säga. att jag var fullkomligt fri. allt som saknades inom mig. kunde jag finna på min väg. men jag visste att jag inte kunde nå himlen. endast halvvägs ifrån marken. för jag. precis som alla andra vet. att nästan inte räknas. när man är fast i sin ensamhet. jag kan inte fortsätta att leva som förut. med endast en fot utanför dörren. och jag kan inte ta beslut med mitt hjärta. som aldrig förr riktigt varit säker. på hur saker och ting egentligen ligger till. jag kan inte fortsätta att försöka. att ge mig själv mer än vad jag har. och jag kan inte kräva mer än det jag egentigen kom för. återigen. vad är det jag vill. vad är det jag kräver och vad är det jag kom för att hämta? skulle det möjligtvist förändra min syn på hur världen skulle se ut?

; jag var tvungen att finna. en sida inom mig. som inte är rädd för att låta allting gå. som inte är rädd för att finna nya spår. och följa allt. med styrka. med glädje. med stolthet. jag måste hitta sidan inom mig som inte river ner min mur. som inte drar ner mig mot gropen så fort jag har byggt upp mig själv igen. en sida som inte är så kritisk.  för jag precis som alla andra. vet. att nästan inte räknas. i en situation som min. i en förvirrande och förkrossande. men ändå så lugnande. tröstande situation.. kanske. kommer jag att vara ledsen för hur jag har handlat. kanske kommer jag att ångra mig och bli deprimerad. kanske kommer jag att bli mer kall än vad jag redan är. men en dag kommer jag att förstå. hur jag vill att saker ska vara placerade i mitt liv. då kommer jag att springa tillbaka till mitt förflutna. och tänka efter om mina handlingar hade något med mina rätta val att göra. för i den här elaka världen. kan man inte stå ensam. och nästan fick jag mig själv att tro. att jag alltid kommer att stå fri. att jag alltid kommer att finnas där. men jag precis som alla andra vet. att nästan inte räknas. då man inte är säker. då man inte vet.

; så kanske. förblir jag som jag är. kanske förädras jag. vilka beslut jag gör. vet jag inte riktigt nu. men jag vet att jag kommer vara nöjd. om inte idag. så en dag. men jag vet att min hjälp. finner jag inom dig. i dina ögon. du förändrade mig till en bättre person. och jag saknar dina händer. jag saknar dina kramar. dina tag. & din kärlek. den är sällsynt. och den är enorm. jag älskar att jag är en del av den. jag älskar att jag vet hur jag är i närheten av dig. du. betyder så mycket. och det betyder mycket. att du vet om det.          - jag älskar dig. 

 / out.

tre favoriter.







you changed my life. you made me forget my sadness.

; you made me feel special. you changed everything. you made me happy. thank you. <3

if you dont stand for something. you'll fall for anything.

; jag vill först be om ursäkt till alla mina läsare. jag är medveten om att jag inte har bloggat på en hel vecka typ. men jag har bra förklaring. och utan minsta anledningen eller behov utav att förklara mig för er. så känner jag att det är det enda rätta. för det första har jag varit på sjukhus. därefter så har det varit tufft hemma med tanke på ett tidigare dödsfall inom familjen. när allt kommer på en gång. så har man ju inte alltid styrkan att komma upp dit var man en gång var :)

; i stojim na kraju puta. kao neko drugi. kao treca osoba. prazno tijelo. prazno srce. bez i jedne rijeci. ne razumijem sta radim tu. sto stojim kao kip. sto sam izgubljena. sto sam prodana. sto sam razocarana. jer znam da si mi nekad ti. drzao ruku. ovim putem. koji nigdje ne vodi. znam da si bio tu. al srce moja pita. gdje li si ti meni sad? jesili sretan? i jel te dusa prestala da boli?

; znam da sam kriva. ma da znam da nisam. srce mi je bilo u bezbroj komada. ti si bez vida. skupljo te komade. i ponovo ga sklopio. da bude jedno. kao nekad. kao prije u sretnim danima. na dusi mi lezi teret. kao da sam ja kriva svemu. ma da znam da to nije istina. al ta me laz. psihicki obara. ta me laz lomi. i guli mi kozu. bas zna sta da radi. da me ono nesto. najvise boli. al jedan glas u meni govori. da sam jaca. da li ja da to slusam sad?

; srce moja je isjeceno. od ovog prokletog svijeta. kao da je bilo sudjeno da se isjece i ispece. da gori i da pati. jer kako ja ipak vidim. tesko je naci srce koji ispod bezgresne fasade stoji cijelo kako treba. da kuca i da zivi. da se smije od srece i radosti. jer svi znamo sta je fasada. svi znamo sta su maske. al niko nezna. kako biti jedan s maskom. jedan poput srece.

; i dok sam sjedila. i drzala ocevu ruku. osjecala sam svaki njegov nokat u mome dlanu. osjecala sam bol dok sam gledala u njegove oci. a cula sam strah u njegovom dahu. jer ipak je moj otac. jedan od mnogi. sto je izgubio nekog. koga voli. na proklet nacin. sudjen. od naseg dragog Allaha. i ne nemozes da krivis Boga. i ne nemozes da se ljutis na Boga. al mozes ga uivjek pitati. da bude s tobom. kraj tebe. i da ti pomaze na putu. kojim nigdje ne vodi.

; i kad je dan prosao. kad je noc pokucala na prozor. on je jos uvijek izgubljen. on je jos uvijek zalostan. al ipak je uzeo sliku. poljubio je nju. i rekao. drago mi je brate. sto ti se dusa danas smije. i drago mi je brate. znati da zivis. ma da ne zivis. i drago mi je brate. sto uz moje srce. kuca i tvoje. jer osjetim da u meni zivis. i zivices. sve dok ne umrem. a mozda cak i dalje. jer brate mi smo jedne kosti. jedne krvi. i jedne duse. mi smo brate. jedan isti. jedan najbolje. jedan najsretniji. i blizu smo. ma da to oci ne vide. srce moje osjeti.

; i sad ja pitam svoja cetir zida. dali imam snage. da se vratim u svijet. da se vratim tu gdje sam nekad bila. ma da zidovi nemaju usta.  ma da nemaju glasa. znaju reci. istinu. i ako boli. al ces se ipak nekad pomiriti s tim.  kao sto i znate. zidovi nisu odgovorili. al su mi dokazali. da snaga nikad nije nestala. da je uvijek bila tu u meni. samo sto sam ja izabrala da je smanjim. jer tako ja radim kad probam da prebolim. tako ja radim kad srce i dusu lijecim. tako ja radim. jer to je meni najlakse.

; i neznam kako su docekati sutradan. dali kao prosli bajram. hocu li opet cekati da me ti A . a i ti A. ponovo nazove te. hoce li dusa opet biti prodana. neznam. al znam da zivim po jedan dan. sutra cu tek znati koliko ce me dusa da boli. al makar danas. makar ovu nedelju. bit cu sretna. zbog sebe. zbog tebe. i zbog nas. jer znam da sam zasluzila. i znam da negdje u dubini duse. da osjecaj moj se nece nikad da mjenja. sve isto je. ma da nista isto nije ..

/ out .

ima nesto vrijdnije od vrata. to su tvoje ruke. oko moga vrata.

; frost. det var det första mina gröna ögon skådade när jag vaknade imorse. frossa. var det första min kropp kände av när jag steg upp ur sängen för att vandra runt i min trea. ensamhet. var det första jag själv insåg att jag upplevde. då jag öppnade ögonen och insåg. att det inte fanns någon runt omkring mig. för att finnas med mig. och vänta in just den dagen med mig. ännu en gång. skulle jag söka efter lösningen. ensam. på det sätt. gör jag det som bäst.

; jag höll i min kopp med varm oboy. och kollade ut genom fönstret. jag kunde inte tro mina ögon. jag kunde inte tro att marken kunda
glittra så mycket. det var som om någon hade hällt ut diamanteröver hela marken under natten. och dom låg där och glittrade för oss alla. men det var frost. frost som skulle få våra inre organ att rysa så fort vi gick ut. för så kallt var det. ute i den enorma & sorliga världen.

; marken må glittra. men det fick inte mig bort från tankarna om hur
grå & tråkig vår värld egentligen är. jag stod ensam i mörkret. femton minuter hade gått. och jag hade fortfarande varken tänt lampan. druckit min oboy eller flyttat på mig. jag var som fastfrusen. vid fönstret. jag var som fastfrusen. men egentligen var jag bara i en annan värld. där det skedde så mycket annat än sorg och smärta. där det fanns en gemenskap. där vi fanns återigen. hos varandra. med varandra. det var en värld. bortom det jag kan nå. men absolut inte bortom det jag kan drömma mig bort till.

; jag förklarade till E. hur det kändes att vänta in den här dagen. man följer dagarna med
ögonen. man väntar med hjärtat. hur ensamhet. sorg. smärta och rädsla närmar sig. hur den är villig att ockupera din värld igen. hur den är villig att trampa ner på dig. jag förklarade hur leendet dör ut från ansiktet. hur tårarna samlade till sig och föll ner som en flod. en efter en. dom föll ner för kinden och dog slutningen ut på läpparna. medan man tänker på den människan samtidigt som man vill ha sagt ; jag älskar dig. eller jag saknar dig. kanske både och. men pga tårarna. så har man än inte funnit styrka att göra två saker samtidigt.

; jag kollade runt. och jag förstod. att det var
verkligheten som höll mig fast. hur mycket jag än ville drömma mig bort. till det som är bortom det vi alla kan nå. det var just den frosten utanför som fick mig att inse. att lika mycket som kylan skär i våra inre organ. lika mycket skär smärtan också i våra hjärtan. det fick mig att inse att jag behövde vara för mig själv. så jag gick tillbaka till mitt rum. med mina fyra svarta väggar. som gav mig trygghet. som gav mig närhet. jag la undan min oboy på sängbordet. och la mig i sängen som består av röda lakan och svarta påslakan av sidentyg. jag kollade upp mot taket. och på nolltid. drog jag över täcket över huvudet. och försvann i min egen smärta. där jag kunde vänta in. det som skulle återupplevas. om några få dagar. det gjorde ont. men jag måste vara förberedd.

out of a million. you stand as one. the outstanding one.



; god morning sweden :)

you don't have to be a rockstar. to feel like one.



; en klassiker i hyllan :) ni som nt gillar rock .. klicka nt :P haha

not a moment waisted.

; har försökt att logga in på min blogg sen 5 imorse. utan några som helst framsteg. någon jävel hade väl lekt med mitt lösenord. men smart som jag är. lyckades jag att knäcka det tillbaka. so right back at you dude! :) haha.

; läste på S. sida, att hon har gjort ett personlighetstest. och gud vad roligt jag tyckte att det lät. men efter att ha googlat upp det och fått fram samma sida. så kom jag på att jag redan hade gjort det :P haha. så jag skippade det. men jag kopierar in svaren ändå. från förra gången :) wiiho.. haha. & som hon sa. ni som känner mig. eller vet lite om mig. tycker ni det stämmer? för jag tror dom chansade på varenda en punkt liksom.

; Din personlighetstyp:


Unika och självsäkra. Bestämda och uppriktiga. Födda ledare. Väldigt utåtriktade och sociala. Utomordentlig förmåga att förstå övergripande organisatoriska problem och finna hållbara lösningar. Intelligenta och allmänbildade, ofta mycket bra talare. Värderar kunskap och kompetens och har inget överseende med ineffektivitet eller dåligt organiserad verksamhet.


; Karriärer som skulle kunna passa dig:


Företagsledare, VD:ar, organisationsgrundare, affärsföreståndare, chefer, entreprenörer, domare, advokater, jurister, datakonsulter, universitetslärare, politiker, kreditrådgivare, fackrepresentanter, marknadschefer, banktjänstemän, systemanalytiker, forskare, läkare.

; Extraversion : Uppmärksamhet främst riktad mot yttrevärldens människor och ting.
; Intution : Tar in information via det "sjätte sinnet" och ser det möjliga.
; Tanke : Fattar beslut grundade på logik och objektivitet.
; Bedömning & Perception : Föredrar att leva på ett flexibelt & spontant sätt lika mycket som på ett planerat och organiserat sådant.

; så enligt mig. min personlighetstyp stämmer in riktigt mycket. bara att dom nt fick med allt. och karriärer som skulle passa mig? dom flesta jag har tänkt på finns med. så jag blev inte alls förvånad. utan mer glad. för att jag vet vem jag är. vad jag vill. och vad som passar mig och min personlighet. det är rätt. jag handlar med med hjärnan än hjärtat. det är nästan helt uteslutet hos mig :) wiho.. me like resultatet. tack S. för idéen. www.senahida.blogg.se <3 .


in a life of dreams. i see you. next to me.

; countdown : 4 days.



; dagen börjar närma sig. hjälp oss att finna styrkan inom oss. hjälp oss att lägga rädslan bakom oss. hjälp oss att försöka att inse. att du inte längre finns till. dagarna känns frukstansvärda. kvällarna känns enormt kalla. & nätterna är oerhört långa. finns det något slut? finns det någon värme? vart leder det här oss? kommer vi någonsin all slå oss till ro. kommer över chocken och fortsätta att leva? säg mig. ser du ett leende. ett ärligt leende. på familjens ansikten. i framtiden. gällande dig. gällande det här. gällande livet? säg mig. ska jag hoppas. eller borde jag ge upp? kommer vi att en dag lyckas att övervinna smärtan. kommer vi att lyckas att leva med oss. så som vi är? i sorg och mörker. eller finns det ett ljus. på andra sidan tunneln. som leder oss. mot bättre tider. mot klarare tider. kommer vi någonsin se dig återigen? höra din röst. eller känna din värme? säg mig. finns du runtomkring. som du lovade att du skulle finnas? eller bör jag alltid gå tillbaka till ditt rum. på sjukhuset. för att känna av att du fortfarande andas. gör som du brukar. flåsa mig i nacken. och låt mig känna kyla. då du närmar dig. visa mig att du finns. jag lovar. jag kommer inte att bli rädd. jag finns här för att möta dig. mot alla odds. jag finns här för att hjälpa dig. för att lätta på din saknad. som tär oss alla i små bitar. snart fem år har gått. och än idag gör det lika ont som 5 december. 2003. nej mitt hjärta. vi som har upplevt det. vet att. tiden aldrig läker några sår. tiden dämpar bara smärtan lite. och får en att inse. men tiden är oändlig. vilket motsvarar en oändlig framtid av det vi upplever just nu. för man vet aldrig. hur lång tid det tar. jag saknar & älskar dig. är alla mina ord. jag saknar & älskar dig. mest på denna jord. <3 A

a dead man shopping.



; närhet. kärlek & vänskap. låg och vilade i atmosfären. hela dagen igår. abstrakt som det är. så kunde man inte ta tag i det. och ge det en rejäl kram. men ögonen och känslorna kunde bevittna. att det fanns hos oss. med oss. och delade den underbara & varma söndag i november. den sista dagen i november. som även var. 1 advent. & självklart firade vi det :)

; jag kände av hur ringen slöt sig. hur vänskapen började gro. hur orden värmde och blickarna gjorde sitt. skratten var så ljuvliga att grannarna hörde & skrattade med. vem behöver tv & teknik. när man klarar sig på att bara ha varandra? säg mig. har ni aldrig känt av hur underbart det är. att bara ha en kompis. som ser på dig och förstår dig. och är din vän. kanske inte föralltid. men just för den stunden. som är så underbar som den är.

; helhet i sig själv var underbar. julmusik strömmade från tallöst många högtalare omkring oss. maten lagades & serverades. efterrätten likaså. som pricken över i:et smaskade vi i oss en hel massa oboy. julmust. chokladtomtar. julgransgodis. och massa massa mer. det tog mig tillbaka till min barndom. till majbritts klass rum. & hennes varma röst. det tog mig tillbaka till tiden som vilade i lycka. då man inte visste om bekymmer & problem. det tog mig tillbaka. till tiden. där lyckan började. och än idag. har den lyckligtvist. inte funnit sitt slut.

  

RSS 2.0