zar ti oci ne vide , zar ti dusa ne slusa , kad kazem da - volim te.

, tudelu .. dagen har varit lagom skön , började redan imorse med en tidig fika & runda på stan med edina , efter det var det bara att bege sig hem mot mamma & lämna eddies present. han fick äntligen sin efterlängtade klocka =) och han blev glad minsann. plockade upp dinel , stack hem till farmor. plockade med oss farmor , sen hem mot mamma igen. och spontan som jag är , så kom det bara upp i mitt huvud att vi skulle till väla .. efter att ha busat den första kvarten , så stack vi in mot varuhuset och började handla lite smått , som blev lite mer än vad jag hade planerat. en hemresa senare satt vi på rhodos och beställde pizza , edina fick ta och käka sin på tåget , på väg till jobbet .. medan den andra pizzan åkte med i bilen ett tag :P smarrigt värre. sitter nu hemma bara , och försöker bli klok på allt som händer. utan vidare framsteg , börjar jag nästan att ge upp. men dagen imorn blir förmodligen lite bättre. ska köra iväg mot center syd med dinel & hans mamma. därefter möta upp biss tours mot bosnien =) måste snacka lite med mina chaufförer .. jag verkar vara den enda som älskar att åka buss till bosnien. hela familjen kollar flyg eller åker bil , men jag? jag bokar alltid biljett hos biss tours. älskar varenda en av dom. helt underbara är dom & dom får verkligen timmarna att passera som aldrig förr. det är en riktigt upplevelse var gång man åker , och ingen gång är densamma lik. BISS TOURS is the shit :P men men , nu ska jag börja kolla på tv och sluta försöka bli klok. för jag lär ändå aldrig förstå varför det är som det är. hörs senare people =) take care. PUSS







, a thousand times i tried to walk away. i'm loosing my mind about you. what can i say? you keep telling me to let you go , that makes me want to cry. 'cause god knows i love you so , so much i'm gonna die.

moju si srecu svu u bol pretvorio , a to mi nije trebalo.

, minns starkt den dagen då admir cavalic ringde mig och släppte den här låten till mig .. jag lyssnade men jag kunde inte sluta .. satt i lägenheten i tuzla , då alla var samlade i vårt hus en halvtimmes bilresa bort och hade det trevligt! varje år hoppas jag att det blir lättare , och var gång jag inte befinner mig i bosnien så samlar jag på mig så mycket styrka & mod för att klara av det , men var gång jag står framför era gravar så försvinner det inom en blinkning med ögonen. än idag vill jag inte inse att återträffen med släkten kommer att bortsluta er. jag saknar era skratt , era torra skämt. jag saknar er glimt i ögat , men mest av allt saknar jag er närhet då familjen/släkten har det som bäst .. the time of our lifes. nuförtiden slutar varenda återträff i tårar , och det är för att ni saknas. mer än igår & mindre än imorn .. - jag älskar er.



, jag säger godnatt med en riktigt skön låt , som får alla minnen att kännas som verkliga - för stunden.

sunce moje koga sada grijes , sreco moja kome zivot krasis.

ibland går det bara inte som man har tänkt sig .. ibland försöker vi att hålla fast vid sånt som gud själv försöker att sära på .. ibland ger man bara inte upp , men så kommer den dagen , då man vaknar och inser - att det blir bäst så här .. att det är så här det ska vara .. och sakta men säkert , samtidigt som man accepterar läget , så lär man sig att leva med det! =)



,
gdje si sada kad je meni tesko , gdje si sada da me spasis.


i need you 'til there is no me.

; eftersom att elma är en ACA LUKAS - älskare så tillägnar jag den här låten endast till henne.



; sitter hemma hos mamma & latar mig framför datan .. snackar lite kort & gott med baby d , om hur vi ska göra idag .. blir väl en lagom lång runda i stan innan man avslutar dagen med en fika , på maddes hoppas jag :P sen hade jag lite planer mot kvällen , vilka jag verkligen ser fram emot. och för att avsluta inlägget lagom underbart så avslutar jag med en av tidernas härligaste låtar .. lyssna & älska.


i know , next to you is not where i belong.

; ibland inser man att hur mycket man än flyr så kommer man ingen vart. att var gång man blickar tillbaka så står man på precis samma utgångspunkt , medan vägen framför en bara blir allt längre. hur långt man än tycks gå. ibland inser man att dom bättre dagarna man väntar på , dom dagarna man hoppas på , besöker alla andra - förutom en själv. det är också den dagen man känner av något som heter inre styrka , för oavsett hur ont den bittra sanningen än gör.. så vägrar man släppa taget om att det en dag kan bli bättre .. eller kan det?

; det ligger en
massiv tyngd av sorg i våra gråa moln .. sorg som endast vi själva har samlat på oss under vår färd genom livet.. livet som ur ens egen synvinkel är lika patetiskt som dimman man har spärrat ögonen över.. tänk er att vara en del av den dimman , att födas mitt i vägen av allt & ingenting för att slutligen in mot morgondagen lägga sig för att dö ut - mot den kalla marken. tänk er att vara en sådan liten men ytterst mäktig del av vädret. ; ingenting är omöjligt.

; att se det med sina egna ögon lägger smärtan djupare i hjärtat än att höra det i förbifarten. att ord för ord som man både läser & hör får en att stanna till endast för att ta ett djupt andetag .. ett andetag som kan ge en styrkan att möta verkligheten. aldrig förr har ens tanken slagit mig att jag skulle blicka ut över den tjocka dimman en dag. men oavsett hur mycket man än flyr , så står man på precis samma utgångspunkt. så idag står jag där & blickar ut över den knivskarpa dimman samtidigt som jag känner att jag kapar ett av dom viktigaste banden i mitt liv. inte för att jag själv har valt det , utan endast för att det är en present av tiden .. då tiden ur mitt perspektiv endast är ett begrepp. ett kraftig begrepp som har bidragit med mycket smärta. ett begrepp som jag aldrig trodde skulle kunna sära på N.E.S. - skenet kan bedra.

; löftet om morgondagen vilar i luften , men löftet om just det bandet ,
det starkaste bandet - verkar ha lagt sig för att dö ut med dimman , ett bra tag sen. den eländiga tystnaden ekar i rummet , samtidigt som den river och skaver i öronen.. den platsar inte här längre , men ändå vägrar den att ge sig av ... jag lever med den. jag andas den. jag undviker den , men ändå så lyckas den att finna mig till slut. det bandet gav mig hopp , om inget annat. det bandet gav mig livsglädje. det bandet gav mig , N.E.S - en pakt jag inte kunde leva utan.

; det lägger sig en hinna över ögonen då man står vid sidan om & försiktigt kollar på hur varsamt det silkeslena bandet vandrar i luften mot nya tag. jag förstår att bandet ,
lever det liv det älskar & älskar det liv det lever. men jag trodde ändå aldrig , att det skulle kapas från mig. oavsett hur mycket det känns , oavsett hur mycket det svider , så finns det endast en sak att säga - det blir bättre med tiden. det blir bättre med exakt samma begrepp som tog oss hit.


, what makes you different makes you beautiful.

you would cry to , if it happened to you.

; tudelu .. måste bara skriva lite kort om dagen igår eftersom att den är och förbli oersättlig .. så underbar var den. vaknade vid 7 imorse , trots att jag inte kom i säng förrän fyra.. ringde hem till baby , bad hans mamma väcka honom , för annars skulle aldrig den sovmaskinen komma upp ur sängen .. haha.. fixade mig , mötte upp babys mamma på vägen hem till dom .. kom upp till baby , satt och snackade i lur med min mamma en stund & helt plötsligt råkar jag nästan säga ut hela överraskningen - den dinel inte fick veta.. jag sa iaf bara att vi skulle till malmö , men jag sa aldrig vad vi skulle göra , för conny och jag var ju fortfarande rädda att dinel skulle backa ur. en stund senare befann vi oss mitt i folkets park. nu skulle vi bara hitta malmös reptilcenter .. när vi väl var framme så undrade dinel ifall det var det här han skulle vara rädd för , men lite tystare blev han när han fick reda på att vi skulle hålla i ormar & ha dom runt halsen .. wiiho säger jag bara , efter en underbar dag med ormarna i malmö och en lagom god lunch senare fortsatte vi dagen hemåt mot landskrona för att plocka upp eddie och följa med honom till fotbollen , där avslutningen skulle gå ut på brännboll & grillning.. alla lag vann en match var , där vi fick turen på vår sida så att både dinel & jag hamnade i eddies lag. det var riktigt kul , sen var det dags för grillning .. några korvar senare begav vi oss ut mot konstgräs där eddie, nadim & ahmed skulle springa av sig lite till ..  hamnade i chocktillstånd när jag fick höra att en person trodde att jag var eddies mamma. haha , det skulle göra mig typ till 13 , och sådan flicka är jag minsann inte .. sist men inte minst hamnade vi på en lekplats , där jag & dinel hade mycket roligare än ungarna vi hade med oss :P men ibland är det tillåtet att låta barnet i sig själv ha sin egen gång :P här kommer lite bilder på hela dagen i helhet  =) =) ..



   
   
    

ain't nobody out there - like him.


, en av tidernas härligaste låtar .. absolut härligaste ..


; nedräkningen har börjat , snart lämnar även jag det evigt trista , gråa & kalla landet - Sverige! redan nu vet jag att resan kommer att bli minst lika oförglömlig som alla dom andra hittills .. hur vet jag det?! för jag är absolut det bästa man kan ha med sig på en resa .. det första alla borde packa med sig i resväskan .. på ett sätt längtar jag röven av mig , men en del av mig vill jätte gärna stanna också .. finns en anledning , en lagom stor anledning men också en lagom bra anledning .. majoriteten av befolkningen är säkert som jag , förstår inte att man är på väg mot en härlig semester antingen förrän man har kommit fram , eller på vägen hem .. jag förstår det först när jag har varit hemma en vecka :P haha men det kanske bara är jag .. varit en lagom bra , hektisk samt dålig dag för några av oss idag .. så nu har edina & jag bestämt oss att vi ska dricka varm oboy , käka varsin marabou choklad , hennes smak - mjölkchoklad , min favorit - amigo =) bortsett från det blir det en hel massa gnagande på spice (solrosfrö eller fågelfrö) hur ni än vill ha det .. det är såååå beroendeframkallande , att man måste käka tills det är slut .. sen svider läpparna av all salt .. men det är gott minsann .. yumyum .. innan jag avslutar dagens inlägg , för jag måste lägga mig tidigt med tanke på att dinel & jag , samt 4 vänner till ska åka bort imorn och vara med om en riktigt häftig grej , som jag dessvärre inte kan nämna nu eftersom conny & jag inte vill att dinel ska banga .. så ni får se bilder imorn , förhoppningsvis .. så ska jag bara tillägna några få ord till min baby d.

; dok kraj mene sretan stojis , tvoj mi pogled srce dira.
; ja sam zena koja samo , samo jednom srecu bira.
; ja necu ljepsog , ja necu drugog
; birala sam sreco moja , ili tebe ili tugu.
; da postoje ljepse oci , sreco moja ja sam znala.
; ali moje srce kaze , najljepse sam odabrala.
; docekala sam taj trenutak , ti da budes samo moj.
; i srce mi sada kaze , grijace me ljubav tvoja ...

, it's a new begining of something wonderful , something beautiful , something - meaningful.

do you know when to stop takin' less than you deserve.

: ovo je moj grad , na svijetu nema ga - na svakom uglu moja je raja ..

,
ska lämna bloggen åt sidan tills imorn , istället ska jag köra igång med en film , eller två =) jag önskar er alla en godnatt , och hoppas att ni sover jätte gott.



, jag tänker på dig & jag saknar dig - imala pa nemala ..  en av låtarna som tar mig tillbaka till dagarna med dig.






, when i love with all that i have , i love with half of my heart. that's all i have to give. is that less then you deserve?!

no matter how much some things hurt us. letting it go hurts even worse.

;  tystheten dundrar i atmosfären. det finns ingen stillhet , det finns ingen sömn. med ändlösa vägar mot min destination , har jag inte lyckats att komma längre än var jag står idag. jag har vandrat i oerhört långa & svarta år. trots det är varje stig bekant. varje dag går i repris. och tiden har inte läkt såren , som alla lovade att den skulle. hela världen lovade att det skulle bli bättre , men det ingen förstod var att sorgen inte kunde bli bort tvingad. sorgen hade en avsikt , och det var att dagligen påminna oss om hur smärtsam morgondagen skulle vara. med tanke på att vi aldrig får slut på morgondagar - så får vi aldrig slut på påminnelserna om hur gråa dom smärtfulla dagarna kommer att bli. ibland önskar jag att jag befann mig i en existens - ett liv  , utan smärta och sorg. men allt jag kan erbjuda mig själv nu inom samma ramar är ett rum utan ljus. det skulle kännas , eller det känns nästan identiskt.

; ingen vet varför jag kollar upp mot skyn då jag sjunger. och ingen förstår varför jag skulle byta ut hela min framtid mot en av dina kramar. bara för att en sista gång , se min ängel som skyddar mig ifrån livets ondska. som skyddar mig ifrån att vinden svepar med mig i fel riktning. gud måste ha tyckt att du var en kär person, då han valde att öppna porten till himmelen. som liten lyssnade jag alltid på hur du berättade att du skulle vaka över mig och skänka mig omåttlig mängd av lycka. än idag låter jag mina vardagar gå ut på att sjunga dina låtar. och mellan andras ögon , så letar jag efter dina. varenda en av mina tårar har varit som heder , till den mest underbara människan jag har känt. ingen vet varför tårana faller ner för mina kinder då jag sjunger. ingen vet hur det berör mig eller vad & varför det berör mig. var det menat att det skulle vara så här? att du inte skulle finnas vid min sida längre.. jag känner mig som en fånge , som spenderar mina dagar på att be Gud om att slå upp portarna för mig endast en gång - så att jag kan krama den enda som får mig att falla ner på knä av saknaden.

; natten faller in mot horisonten , och jag sitter kvar med önskan om att den eländiga tystnaden ska få mig med sig nästa gång den ger sig av. jag har inte släppt känslan sen sista besöket hos föräldrarna då farmor valde att snacka om dig en hel kväll. varje dag tror jag att saker kommer att lugna sig , att det kommer att bli lättare - lika snabbt får jag motsatsen bevisad. jag älskar att prata om dig , jag älskar att lyssna på berättelser om dig , men jag hatar att se hur din frånvaro sårar alla jag älskar i min närvaro. det blir inte lättare - det kommer det aldrig att bli. jag älskar att sitta i bilen , höra dina låtar , höja maximalt och sjunga från deep down inside. rösten kanske darrar , men hjärtat skriker av glädje. för just dom låtarna , kan få mig att komma dig det närmaste jag kan nu förtiden , om så för - endast i några minuter. det är värt smärtan , det är värt minnena , sist men inte minst så är det värt tårarna <3 jag älskar dig.

i call you God , because you see everything. and you're still smiling.

; one day you'll realize, that the feeling deep inside - just isn't enough.

tudelu people. har suttit hemma hos föräldrarna nu , hela förmiddagen över till eftermiddagen .. bakat amerikanska chokladmuffins , till eddies sista fotbolls träning. medan mamma & jag var sysselsatta i köket , fick vi hitta på ngt som skulle sysselsätta det lilla odjuret vi har hemma efter 1 , och det är ingen mindre än eddíe =) så dinel fick ryka in och spela fifa '09 med honom .. riktigt nice. dinel har stuckit nu , skulle iväg till malmö för att kolla på bilar , medan jag är kvar och bakar ännu =) så går det när det är många som ska ha :P edina däremot är hemma & slappar med omar , därav anledningen till att jag har blivit utkastad :P kärleksparet har inte träffats på över en vecka .. nog med mitt vardagssnack .. nu ska jag iväg och fixa sista plåten muffins .. sen är det dags att bege sig ut mot konstgräset & klubbstugan .. blir nog en trevlig kväll .. vi får höras sen , för jag ska hinna med att blogga iaf en gång till. jag har lovat mig själv att ta tag i det igen .. kunde inte somna förrän sju imorse , så jag satt och läste i princip hela min blogg =) absolut inte långtråkigt. undrar bara var min inspiration har försvunnit. måste blicka bakåt och se efter om den finns på vägen någonstans .. det är dags för mig att börja knappa mitt i dom sena nätterna igen .. absolut ett måste .. hörs folk! take care..




, it's hard to miss you , but it's harder to accept the fact that you're gone forever.

never betray the one who lives close to your soul.




; i rather feel pain , then nothing at all.

förlåt för min rädsla. förlåt för min godhet.

krate rijeci postaju sve duze , kad ti kazem da te volim - za sve ono sto si u nasem svijetu , i za tvoju borbu da me vratis na noge. pogledaj me u oci , i ponovi sve sto si rekao prvi put. malo kasnim al ipak mislim da sad razumijem sta si htjeo reci. izvini ako ponekad oklijevam , al s vremenom ce i to proci - bas kao sto sam ti i obecala. ako se ikad osjecas sam , nemoj nikad pomisliti da si teska muka , jer kad god ti zatrebam - ja cu vec biti tu. jedno pored drugog , od prvog pocetka. oprastali smo greske , neopisivo teske. i u nasoj hrabrosti smo uspjeli da izbrisemo , sve jedan sivi oblak , sto su nas kidali u komade. kad su svi okrenuli leda , ti si ostao tu. i s osmijehom si govorio meni koliko sam vrijedna. ti si zvijezda koja je s neba pala u moje ruke. bez tebe bi bila samo jedna od svih miliona. drzi me za ruku , kad andjeli padaju. negovori nista , samo me drzi za ruku. lijepsu dusu je tesko naci. tesko je objasniti , kad rijeci nemogu da odrade svoje. nemogu ti dati sve sto pozelis , al rado bi voljela , cak i vise. kad tisina stigne tugu , pa onda i mene. vratim se u sjecanja .. dvadesetpetog cetvrtog. dan kad smo ti i ja , postali mi. niko ne razumije , sta mi dijelimo. ne razumiju da se vrijeme ne mrda kad smo skupa. ti si mi osvijetlijo dane , i vratio si mi radost zivota. svaki udisaj s tobom je divan, i zna da dotakne dusu kao ni jedan prije. drzi moju ruku, nepustuj, jer ti mozes biti moj sudjeni. jedan nam je pogled bio dosta , jer ljubav je se vec skrivala tu. otvorio si mi oci , i dao si mi drugo misljenje o zivotu. poklonio si mi srecu u koju mogu i zelim da vjerujem. i znam da ce mo se snaci u svakoj situatciji. kad imam tebe , ne treba mi nista drugo. jer znam da ti zelis isto sto i ja - zauvijek.


i'm just trying to open up your eyes. cause you're missing everything.


someday someone will walk into your life , and make you realize why it never worked with someone else.

du ska veta att jag saknar dig.
det finns känslor som aldrig tar slut.
du ska veta att jag inte glömt.
det finns bilder som aldrig suddas ut.
jag har vaknat mitt i natten, av tystnaden
& önskat att du sov här bredvid mig igen.
en del av mitt hjärta kommer alltid slå för dig.



RSS 2.0